Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Dječak (9) preko telefona dobivao upute i reanimirao mlađeg brata (2)

Dječak (9) uspješno je reanimirao mlađeg brata (2)
Foto: Thinkstock
1/3
05.09.2016.
u 16:30

Nesreća se dogodila u subotu u popodnevnim satima kad je dvogodišnjak pao u 4 metara dubok bazen u dvorištu kuće svojih roditelja i ostao bez svijesti

Devetogodišnjak iz njemačkog Korbacha spasio je život mlađem bratu (2) nakon što ga je uspješno reanimirao. Nesreća se dogodila u subotu u popodnevnim satima kad je dvogodišnjak pao u 4 metara dubok bazen u dvorištu kuće svojih roditelja i ostao bez svijesti.

U kući su bili stariji brat dječaka i njihova baka (65), koji su zatim dvogodišnjaka izvukli iz vode te pozvali hitnu pomoć. Budući da njihova baka ne poznaje dovoljno dobro njemački, dječak je preuzeo inicijativu

Medicinski službenik preko telefona je savjetovao devetogodišnjaka, objasnio mu je postupak masaže srca i pružanja umjetnog disanja. 

Uz pomoć starijeg brata dvogodišnjak je ubrzo samostalno prodisao, a zatim je stigao helikopter koji je dječaka prevezao u obližnju kliniku u Marburgu, kako navodi Stern.

Njemačka policija potvrdila je da je dječak izvan životne opasnost. Bolničari su u subotu navečer posjetili devetogodišnjaka te pohvalili njegovu snalažljivost i brižnost. 

>> Lush seli radnike u Njemačku nakon izlaska Velike Britanije iz EU

Ključne riječi

Komentara 2

MI
minimini
16:33 05.09.2016.

Preko telefona se bas ne može reanimirati. Mogu se dobiti upute....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije