Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova koalicija

Danski premijer objavio dogovor o formiranju nove vlade

Leader of opposition party Venstre, Lars Loekke Rasmussen, casts his vote during general election, at Nyboder school in Copenhagen, Denmark June 18, 2015. Rasmussen offered on Friday to try to form a center-right government after voters ditched the ruling
Reuters/PIXSELL
27.11.2016.
u 16:57

Lideri triju stranaka rekli su na konferenciji za novinare da su dogovorili platformu koja uključuje smanjivanje poreza, povećanje proračuna za obranu i politike koje će držati javnu potrošnju pod kontrolom.

Danski premijer Lars Lokke Rasmussen rekao je kako je dogovorio novu vladu svoje Liberalne stranke s Liberalnim savezom i Konzervativnom strankom čime će se umanjiti rizik prijevremenih izbora. 

Lideri triju stranaka rekli su na konferenciji za novinare da su dogovorili platformu koja uključuje smanjivanje poreza, povećanje proračuna za obranu i politike koje će držati javnu potrošnju pod kontrolom.

Rasmussenova vlada se od prošlih izbora sastojala samo od njegove Liberalne stranke koja ima 34 od 179 mjesta u danskom parlamentu. Prije tjedan dana premijer je krenuo u pregovore s Liberalnim savezom i Konzervativnom strankom kako bi proširio svoju parlamentarnu bazu.

Nova koalicija morat će se međutim i dalje oslanjati na podršku antiimigrantske Danske narodne stranke, koja nije pozvana u novu vladu, kako bi imala većinu u parlamentu.

Takav dogovor, rekao je Rasmussen, smanjit će rizik od prijevremenih izbora.

Nova vlada trebala bi biti predstavljena u ponedjeljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije