Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krzno

Danske muke sa zaštitom životinja

krzno
Deutsche Welle video screenshot
06.05.2015.
u 12:19

Mala skandinavska zemlja Danska je najveći europski proizvođač nerca. A to naravno ima svoju cijenu.

Krzno je kao modni detalj godinama bilo potpuno nepopularno.

Zaštitari životinja su brojnim akcijama javno mnijenje okrenuli protiv krzna. Ali, sad na modnim revijama opet sve vrvi od pahuljastih kreacija s pravim ili umjetnim krznom.

Mala skandinavska zemlja Danska je najveći europski proizvođač nerca. A to naravno ima svoju cijenu.

 

>> Šokantnim videom na Jelačićevom trgu Prijatelji životinja upozorili na okrutnost

Komentara 2

MI
Milutin
13:01 06.05.2015.

nije problem krzno nerca, cincila i ostalih pacova gajenih za to, problem su zasticene divlje zivotinje.

Avatar nekakav
nekakav
13:34 06.05.2015.

krzno, koža, tj. prirodni materijali su uvijek bili ne samo moderni, nego prvenstveno kvalitetni. dajte mi jednu sintetiku pokažite, koju ćete nakon 20 godina obući.... btw. sve ove životinje se uzgajaju za krzno, kožu, meso. da nema toga, ne bi bi ni živjele, barem malo, ne bi postojale. sad ste se našli moralizirati. a mirno bez prijekora gledate japance kako tisuće kitova godišnje ubijaju, zbog znanstvenih istraživanja, ha, a sve meso završi na stolovima, na placu. isto napadate afrikance, jer dozvoljavaju ubijanje nosoroga, slonova, i ostalih zvijeri, a ne pitate se zbog čega, zašto recimo nitko japance ne optuži i od njih naplati golemu odštetu zbog ubijanja tih životinja? jer oni su najveći potrošači, uz kineze i još neke posebne države. zašto se sijeku šume u amazoni? tko naručuje to drvo? lako je australcima propovijedati, a sami su najveći uništavači šuma na borneu! svijet je pun licemjera. green peace se vozi u velikim jahtama, a propovijeda smanjenje fosilnih goriva. nevladine udruge žive na račun vladinih dotacija. vrlo smo blizu danu kad će i roba iz ljudske kože biti u prodaji. meso ionak već jeste. a sudeći po cijenama rada, ni mozak nije skup...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije