Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAŽETE LI SE?

Danska kraljica smatra da se življenjem u Danskoj ne postaje Danac

danska kraljica
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
23.10.2016.
u 15:07

Danska je jedna od najpoželjnijih destinacija migranata, zbog čega je bila primorana na svojim granicama uvesti pojačanu kontrolu, te je od onih koji ulaze u državu tražila da predaju svoje vrijedne stvari kako bi joj nadoknadili za ono što će im pružiti

Živjeti u Danskoj nije dovoljno da se ta osoba smatra Dancem, napisala je danska kraljica Margrethe II. u svojoj novoj knjizi, što je među nekima izazvalo začuđenost jer od kraljice nisu očekivali tako strog stav o migracijama. 

Nova kraljičina knjiga "Najdublji korijeni" izaći će u četvrtak, no njezini dijelovi su objavljeni u nedjeljnom izdanju novina Berlingske.

"Nije zakon prirode da se Dancem postaje živeći u Danskoj", citiraju novine knjigu. 

Kraljica ohrabruje Dance da govore o vrijednostima na kojima je izgrađena njihova država, te da ne bježe od postavljanja standarda za one koji se žele uključiti u dansko društvo.

"Na tome trebamo raditi, a nekad trebamo blokirati vrata sa stolicom i reći 'Hej, to nije dozvoljeno", stoji u knjizi.

Povjesničar Sebastian Olden-Jorgensen smatra kako nije neobično da Margrethe iznosi svoje mišljenje o trenutnim događanjima, no da se njezin stav oko ovog pitanja promijenio.

"Kraljica sluša zabrinutost svog naroda, te sad reagira na promjenu konsenzusa, zamijenivši pretjerano tolerantan i prijateljski odnos prema migrantima sve većom brigom", rekao je Olden-Jorgensen za novinsku agenciju Ritzau. 

Danska je jedna od najpoželjnijih destinacija migranata, zbog čega je bila primorana na svojim granicama uvesti pojačanu kontrolu, te je od onih koji ulaze u državu tražila da predaju svoje vrijedne stvari kako bi joj nadoknadili za ono što će im pružiti. 

>> Nema potrebe da Hrvatska diže zidove na granici

Komentara 11

DU
Deleted user
09:43 24.10.2016.

tako je...

Avatar superhik74
superhik74
18:48 24.10.2016.

Svaka cast kraljice. Gastarbeiter-i su su upravo to gostujuci radnici u Danskoj a ne Danci.

AT
Atlantis1
20:48 23.10.2016.

Blazena Amerika. Tu svi koji to zele postanu Amerikanci, i drugi Amerikanci ih prihvate. Naravno, postujes obicaje i zakone amerike, sto je normalno, jer na koncu, konca i ti si amerikanac. Mozda rodjen negdje drugdje, ali amerikanac. Mozes postai general, ministar vanjskih poslova, milijarder, ili mozda kriminalac, ali si Amerikanac. Jednstvena zamlja sto se toga tice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije