Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivica dačić

'Srbija nema ni milimetar odgovornosti za Šešelja'

Ivica Dačić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
21.11.2014.
u 13:25

Dačić podsjeća da se Srbija "jasno opredijelila, a Šešelj, uostalom, najviše napada vlasti u Srbiji"

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je kako bi, umjesto protiv Srbije, oni koji predlažu deklaraciju Europskom parlamentu zbog puštanja na slobodu Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine pred Haaškim sudom, to trebalo učiniti protiv Tribunala te dodao da Tribunal treba ukinuti.

Tvrdi da Srbija nema "ni milimetar" odgovornosti za izjave haaškog optuženika te da njegova, Šešeljeva stranka nema utjecaja na političku scenu Srbije te kako je "Tribunal dopustio da dođe do takve situacije".

– Je li on neki državni dužnosnik? Ima li u Hrvatskoj onih koji pričaju o ustaštvu? Mi, Hrvatska i Srbija, trebamo naše odnose relaksirati, a ne ih komplicirati – rekao je Dačić, komentirajući inicijativu hrvatskih EU-parlamentaraca da Europski parlament donese rezoluciju kojom bi se osudile izjave haaškog optuženika Vojislava Šešelja. Ocijenio je da Haaški tribunal "nije bio u stanju" završiti suđenje Šešelju i da bi rezolucijama "prije trebalo ukinuti taj sud, koji predugo postoji". Dačić podsjeća da se Srbija "jasno opredijelila, a Šešelj, uostalom, najviše napada vlasti u Srbiji".

>> Europski parlament raspravljat će o hitnoj rezoluciji o Šešelju

>> Vojislav Šešelj: Hrvati su se zaletjeli 'kao som na durdubak'

Slažete li se s Dačićem da Srbija nije odgovorna za Šešelja?

Komentara 50

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:48 21.11.2014.

Oni su u ekstazi, ceo svet bruji o nama kažu...oni svi sretni zbog Šešelja, opet su u centru pažnje..bolesno

PA
pacoje
13:56 21.11.2014.

srbija nije odgovorna, ali svaki srbin koji samo prati to ili ga podrzava, ili u najmanju ruku ne gopni u 3 pm jeste...tu iskljucujem dijecu ,i one koji su hendikepirani ili se njemu suprotstavljaju barem onoliko koliko mogu...inace i nijemacka bi mogla reci za gebelsa i hitlera nismo mi krivi

MO
mojski5
14:01 21.11.2014.

kriv je nato i hag,sto ga pustili na odmor medicinski...inace u srbiji nitko za nitkoga nije kriv..to hrvati i bosnjaci, albanci,cak i crnogorci znaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije