Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruki standardi

Dačić: Presuda će imati teške posljedice na pomirenje u regiji

'Prime minister-designate Ivica Dacic looks on at the Serbian National assembly building during of a parliament session in Belgrade on July 26, 2012.   AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC'
AFP/PIXSELL
17.11.2012.
u 14:52

Je li u modernoj Europi moguće da neko protjera 200.000 i ubije više tisuća civila, a da za to nitko ne odgovara, pita se Dačić

Premijer i ministar policije Ivica Dačić rekao je danas u Zrenjaninu da će oslobađajuća haaška presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču imati teške posljedice na proces pomirenja u regiji, javljaju agencije Beta i Tanjug. Ovom presudom su potvrđeni dvostruki standardi tog suda i međunarodne zajednice u odnosu prema zločinima na području bivše Jugoslavije, ocjenjuje Dačić.

- Kako netko od nas traži da osudimo sve zločine, a drugi mogu ne osuditi zločin prema srpskom narodu? Također, ovo će sigurno ostaviti posljedice na naš odnos prema Haaškom tribunalu. Mi ćemo tu suradnju svesti samo na tehničku razinu - kaže prvi pendrek Srbije i zapitao "je li u modernoj Europi moguće da neko protjera 200.000 i ubije više tisuća civila, a da za to nitko ne odgovara? Činilo mi se da to nije moguće, ali sada vidimo da je i to moguće".

>>Srpski mediji: Policija čuva hrvatsko veleposlanstvo

>>Nikolić i Dačić: Ovo je politička, a ne pravna odluka

Komentara 109

YU
yututu
23:40 17.11.2012.

Ovaj serbski PenDrekEfendija se pravi Tošo - zar nije naučio da se pobednicima NE sudi

OB
-obrisani-
23:56 17.11.2012.

druže ivo,pokazao si svoje pravo lice nek ti je sa srećom... ostavi i ti nas....

ZX
zark x
15:29 17.11.2012.

Kakav je to narod koji gleda svaku priliku da bre pobegne, pa onda slusaju svoju mitomaniju o srbskom junastvu. Zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije