Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga i nevjerica

Pozadina pokolja u Austriji: Da ne bi ostala bez djece, pobila obitelj?

Austrija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.12.2016.
u 19:38

Sumnja se da je obitelj pobijena najmanje tri dana prije no što su u kući nađena njihova beživotna tijela

Austrija i EU ne pamte obiteljsku tragediju kakva se dogodila u Schildbergu, dijelu gradića Böheimkirchena, 45 kilometara od Beča. Troje svoje djece, majku, brata i na koncu sebe ubila je 35-godišnja žena. Tuga i nevjerica vladaju u cijeloj Austriji i svi se pitaju što jednu osobu može nagnati da doslovno likvidira cijelu svoju obitelj.

Kao što smo već pisali, prošloga četvrtka u kući u kojoj je gostionica “Zum Auerhahn” (Kod tetrijeba) u mjestu Schildberg u okrugu Böheimkirchen, otkriveno je šest mrtvih tijela, u fazi poluraspadanja. Jedna je tvrtka oglasila alarm – njihov djelatnik Peter (41), stručnjak za elektroničku obradu podataka, već danima nije dolazio na posao, a nije se javljao ni na službeni mobitel.

Tvrtka je alarmirala policiju, koja je u obiteljskoj kući zatekla šokantan prizor – šest ljudi i jednoga psa s prostrijelnim ranama u glavi. Vrhunac šoka bio je kada su tragovi odveli do ubojice – Martine K. (35), majke troje djece od 7, 9 i 10 godina, koja je uz njih ubila i svoju majku Mathilde (59) i brata Petera. Martina K. uzela je pištolj Walther PPK, koji je legalno posjedovala njezina majka Mathilde, i na spavanju ubila članove svoje obitelji s kojima je živjela.

Radila je kao prodavačica u jednom dućanu građevinskog materijala, a pokolj je već dulje planirala. Još je 21. studenog u školi ispričala izostanak troje svoje djece, kazavši da joj je majka umrla od raka. To je bila laž, piše austrijski portal “oe24.at”. Svoj višednevni izostanak s posla Martina K. pravdala je bolešću.

Istražitelji su sigurni da je Martina K., koja se s troje djece, majkom i bratom, u Schildberg doselila prije godinu i pol, ubila najmanje tri dana prije nego što su tijela otkrivena.

Pokolj se dogodio u noći dok su žrtve spavale – Martina K. je išla od sobe do sobe i redom ubila: djecu Michelle, Sebastiana, Fabiana, brata Petera, psa i na kraju majku Mathilde. Kada je ubila majku, legla je pokraj nje i sebi pucala u glavu.

Oproštajno pismo istražitelji nisu pronašli. Stoga se o motivima pokolja samo nagađa. Kao mogući motivi navode se skrbništvo, neimaština i bolest.

Njezinoj majci Mathildi liječnici su nedavno dijagnosticirali rak gušterače, od kojeg, vjerojatno, vrlo brzo umrla. Baka Mathilde brinula se o djeci i cijelom kućanstvu dok je Martina K. radila tako da bi njezina smrt bila šok za cijelu obitelj.

Susjedi koji Martinu K. opisuju kao strogu i narcisoidnu ženu, smatraju da ona sebe nije doživljavala kao osobu koja se sama može brinuti o troje djece i bratu. S druge pak strane, obitelj je imala i financijskih problema zbog kredita od 190.000 eura za kupnju velike kuće koja je nekad bila gostionica Kod tetrijeba.

No kao mogući motiv zločina spominje se i činjenica da se Martina K. s ocem svoje djece godinama sporila oko skrbništva. Kako je on nedavno sudu predao papire zatraživši da mu se dodijeli skrbništvo nad sve troje djece, nije nemoguće da je, uza sve ostale probleme, to bio okidač da počini stravičan zločin. 

>> Pokolj u Austriji: ubila majku, brata i 3 djece pa presudila sebi

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Vuglec
Vuglec
07:46 07.12.2016.

Ovo ne može biti istina pa žene ne mogu biti nasilne, barem to tvrde Sanja Sarnavka i Neva Telle. Da se ovo desilo kod nas, stručne službe mahom žene utvrdile bi da su djeca godinama psihički zlostavljala majku ili bivši suprug pa je imala opravdanje za ovaj monstruozni čin.

JD
jdoranic
09:42 07.12.2016.

muškarci takve stvari rade stalno...

MI
Mivanm
10:26 07.12.2016.

Takve kao Sanja i Neva nisu bile sposobne svoje probleme rijesiti ali se drigima mjesaju u obitelji i na osnovu toga jako lijepo i ugodno zive

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije