Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crnogorci optužuju:

Dvojica ruskih nacionalista organizirala državni udar na izborni dan. Bili su spremni i egzekutori Mile Đukanovića

Milo Đukanović
Foto: Reuters/PIXSELL
06.11.2016.
u 17:01

Tužiteljstvo je na izvanrednoj konferenciji za novinare pokazalo fotografije i video snimke zaplijenjenih predmeta, koje su im dostavile srbijanske vlasti

Crnogorski specijalni državni tužitelj Milivoje Katnić izjavio je danas na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji da su ruski nacionalisti glavni organizatori pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. listopada.

"Organizatori su ruski nacionalisti. Cilj je bio da zaustave Crnu Goru na njenom euroatlantskom putu i posebice zaustave njen ulazak u NATO", kazao je Katnić na izvanrednoj konferenciji za novinare. Po njegovim riječima, radi se o dvije osobe iz nacionalističkih struktura Rusije, koji su, kako je kazao, "smatrale da se vlast u Crnoj Gori ne može smijeniti na izborima, već samo nasilno".

Katnić je izjavio da je na prostoru Crne Gore, Srbije i Rusije bila formirana kriminalna skupina koja je planirala teroristički napad u Crnoj Gori 16. listopada i likvidaciju premijera Mila Đukanovića

Međutim, rekao je da u ovom trenutku nema dokaza da su državne strukture Rusije, Srbije i Crne Gore uključene u te planove. 

"Nemamo nikakvih dokaza da je država Rusija na bilo koji način involvirana."

Tužiteljstvo je na izvanrednoj konferenciji za novinare pokazalo fotografije i video snimke zaplijenjenih predmeta, koje su im dostavile srbijanske vlasti. Riječ je, među ostalim, o policijskim uniformama i opremi, žici, lisicama, metalnima palica, telefonima motorola dometa pet kilometara, praćkama s metalnim kuglicama itd.

Uključena jedna politička struktura iz Crne Gore

Glavni državni tužitelj Ivica Stanković i Katnić kazali su da postoji sumnja da je jedna politička grupacija iz Crne Gore uključena u organiziranje napada. 

"Postoji osnovana sumnja da se radi o političkoj strukturi, i da bi jedna osoba, koja bi došla na binu u 23 sata, preuzela vlast nad političarima, građanima i teroristima, i zapovijedila nasilan ulazak u Skupštinu", rekao je Katnić. 

Stanković je kazao da se obraća javnosti zbog informacija koje su se pojavile, a koje nanose štetu postupku koji je u tijeku. 

"Kako se u dijelu javnosti pojavljuju informacije da je riječ o insceniranom događaju odlučno demantiramo takve tvrdnje i napominjem da za sve do sada poduzete korake tužiteljstvo ima dokaze", rekao je Stanković. 

Komentara 39

Avatar dobry
dobry
17:52 06.11.2016.

Niti Putin, Vučić i Toma grobar nisu znali ništa o ovomu. Ma kakvi, nedaj Bože...Uhićenje branitelja HVO-a Orašje je posljednji pokušaj da se izazovu neredi na Balkanu, posvađaju prirodni saveznici Hrvati i Bosanci i pocijepa BiH, pošto je glavni plan sa Crnom Gorom propao...

DU
Deleted user
17:26 06.11.2016.

Rusko srbska vježba kako ono rekoše slavenske brače

Avatar pendreck
pendreck
22:12 06.11.2016.

Progooglajte pojam "web brigade", pa vam sve bude jasno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije