Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Crne kutije iz malezijskog aviona stigle u Veliku Britaniju

Crne kutije malezijskog aviona
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
23.07.2014.
u 13:07

Nizozemske vlasti su od Velike Britanije zatražile da u njezinu uredu za zrakoplovne nesreće u Farnboroughu budu izvučeni podaci iz crnih kutija NH17, a Britanija je pristala

Crne kutije iz malezijskog zrakoplova srušenog na istoku Ukrajine stigle su u Veliku Britaniju, objavilo je posebno ukrajinsko istražno povjerenstvo.

"Danas su crne kutije iz zrakoplova Boeing 777 stigle u Britaniju pod nadzorom Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO)".

Malezijski dužnosnici jučer su ujutro preuzeli crne kutije od proruskih separatista, a tijekom dana su ih predali nizozemskom povjerenstvu za sigurnost koje predvodi međunarodnu istragu.

Nizozemske vlasti su u međuvremenu su od Velike Britanije zatražile da u njezinu uredu za zrakoplovne nesreće u Farnboroughu, na jugu Engleske, budu izvučeni podaci iz crnih kutija NH17, a Britanija je pristala. Očekuje se da bi podaci iz crnih kutija mogli rasvijetliti optužbe Zapada da je putnički zrakoplov srušen ruskom raketom zemlja-zrak ispaljenom s područja pod kontrolom proruskih separatista.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/Pixsell

Australski premijer Tony Abbott upozorio je da još nije jasno koliko je tijela iz srušenog malezijskog zrakoplova dopremljeno u Harkiv te koliko je još ostataka poginulih na mjestu nesreće.

Telegraph javlja da je jutros u Harkiv krenuo prvi zrakoplov sa 16 tijela stradalih putnika, a poslijepodne će krenuti i drugi s 24 tijela. Nizozemski dužnosnici naglasili su da će se tijela prevoziti sve do petka.

>>SAD: Čini se da su avion separatisti doista srušili pogreškom

>>Ovom se rutom kretao srušeni malezijski zrakoplov

Komentara 19

AP
apolon
14:02 23.07.2014.

To što su crne kutije iz srušenog Beinga stigle u U.K. to sad već miriši na urotu, naime SAD dokaze o neposrednoj umiješanosti Rusije nema a sad je jedan od potencijalno-mogućih dokaza u rukama njihove omiljene -pudlice!!! rukama njihove omiljene -pudlice!!!

AM
alberta.mutti.5
14:30 23.07.2014.

Sada ce USA U.K. i drugi "slobodni svijet" doci na svoje. Utvrdit ce se i da je Putin izracunao koordinate, a Miler iz Gazproma nalio najbolje gorivo te da je Hamas dizajnirao vrh rakete.

KO
kojesta
13:42 23.07.2014.

naravno stigla je u prave ruke, sad cemo saznati pravu istinu, zna se. zasto malezijski organi nisu sazvali medjunar. komisiju. gdje su satel. slike, ali one prave, ne neke kompj. igrice sa sarenim olovkama, gdje je podatak komande leta? ova stvar smrdi sve vise. sto se dogodilo sa prvim malezijskim avionom? u doba elektr. pracenja i satelita, ne moze nestati niti bicikl a kamo li putn. avion? pravilo: tamo gdje svi trube isto, ocito ima debele lazi. a nama ce taj sistem prije ili kasnije pasti na vrat (glavu).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije