Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utrka za Bijelu kuću

Clinton vodi ispred Trumpa, I Bernie Sanders podupire Hillary

Hillary Clinton
Foto: Reuters
1/7
29.06.2016.
u 07:22

Bivša državna tajnica, senatorica i prva dama posljednjih dana jača i zbog potpore nekih članova republikanskog establišmenta

Demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton u prednosti je pred republikanskim protivnikom Donaldom Trumpom za 11 postotnih bodova, pokazalo je istraživanje Reuters/Ipsos.  

Anketa provedena između 24. i 28. lipnja pokazala je da 45,3 posto Amerikanca podupire Clinton, 34,1 Trumpa, dok još njih 20,5 ne podupire ni jednog od kandidata.

Iako je prednost Clinton iznosila 14 postotnih bodova u petak, može se ipak reći da ona generalno gledano povećava svoju prednost od polovice svibnja kada su bili vrlo blizu.

Bivša državna tajnica, senatorica i prva dama posljednjih dana jača i zbog potpore nekih članova republikanskog establišmenta.

Bernie Sanders, američki senator iz Vermonta, rekao je prošli tjedan da bi glasovao za Clinton kako bi se porazilo Trumpa, no još uvijek ju nije službeno podupro, te i dalje vodi svoju kampanju za kandidaturu.

Povjerenstvo američkog Kongresa kojim dominiraju republikanci objavilo je u utorak izvješće o napadu na američku misiju u Bengaziju 2012. koje optužuje Hillary Clinton, tadašnju državnu tajnicu da je podcijenila ekstremističku prijetnju u Libiji.

To izvješće otežava zadatak demokratske kandidatkinje za predsjedničke izbore i dodatno zaoštrava kampanju.

>>Obama javno podržao Hillary Clinton: 'Odana je ispravnim vrijednostima Amerike'

Komentara 9

Avatar mason
mason
07:45 29.06.2016.

Za normalne Amerikance je najbitnije da Bernie Sanders ide van. Svako normalan zna da njegov sistem "sve dzaba " svakom isto "nema smisla. Marksizam je neizvodljiv.Hillary je puno gora od Trumpa. Ali ce pobjediti. Osim ako bi crnci, Mexikanci, muslimani i demokrati glasali za Trumpa. Ali to je nemoguce. Ali u svakom slucaju je Hillary Clinton polukomunjara puno bolja od komunjare Bernie Sanders.

GF
gfrancic
20:35 29.06.2016.

ako agencija tako prognozira hnaci Trump pobjedjuje a ne Clintonica, agencije su uvijek grijesile u Americi. Nadam se pobjedi Trumpa.

RM
rmd3
10:21 29.06.2016.

Nebi se čudio da špijuni Amerike i NSA naprave digitalne izbore da Clintonica dobije za kojih 2-3 %tek tolko da izgleda napeto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije