Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD KLOROM

Članovi Vijeća sigurnosti zaplakali gledajući dirljivu snimku iz Sirije

Idlib
Foto: ilustracija
17.04.2015.
u 09:46

Snimka prikazuje neuspješne pokušaje liječnika da spase živote troje djece u dobi od jedne, dvije i tri godine

Članovi Vijeća sigurnosti UN-a zaplakali su gledajući snimku navodnog napada klorom na sjeverozapadu Sirije prošli mjesec, prenosi BBC. Snimka prikazuje neuspješne pokušaje liječnika da spase živote troje djece u dobi od jedne, dvije i tri godine.

SAD-ova veleposlanica pri UN-u Samantha Power rekla je da je sastanak bio vrlo emocionalan te je poručila da će odgovorni za napad odgovarati. Predsjednik Sirijsko-američkog medicinskog društva Zaher Sahloul rekao je da je delegate pogodila snimka.

- Neki od njih su plakali - rekao je Sahloul, dodajući da su mnogi komentirajući viđeno odbacili diplomatski rječnik.

Sirijska vlada odbacuje odgovornost za napad u Idlibu, gradu na zapadu zemlje. Sirijski liječnici rekli su Vijeću sigurnosti da su se 16. ožujka iznad obližnjeg sela Sarmin čuli helikopteri, potom zvuk udarca i snažan smrad bjelila, nakon čega su se deseci ljudi u bolnicama žalili na teškoće s disanjem. SAD i drugi članovi vijeća optužuju vladu predsjednika Bashara al-Assada za napade kemijskim oružjem te tvrde da sirijska vojska jedina u sukobu ima helikoptere. Rusija pak tvrdi da nema dovoljno dokaza da se krivnja svali samo na Damask.

>> Sirijsku djecu zatvorili u kavez i obukli kao zatvorenike ISIL-a

>> Assad: Otvoren sam za dijalog sa SAD-om, ali ne smije biti ''pritiska na suverenitet' Sirije

Komentara 12

JA
jamanuša
16:18 17.04.2015.

A kolike su suze bile nakon upotrebe fosfornih bombi na Palestinsku dicu u Gazi

BF
brkonja fra brkati
16:23 17.04.2015.

Kad su vidjeli prizor,odmah se sjetili holkausta pa se rasplakali.

LD
lopov drpiga
14:13 17.04.2015.

Ovo ide u rang onog pokušaja bombardiranja sirije na osnovu snimaka sa youtuba koje se uplodali islamisti koji se bore za ljudska prava oružanim sredstvima, a demokratske izbore izbjegavaju... nasuprot njih je zločinački i nelegitimni režim koji je osvojio vlast tako da je za njega glasalo 70% upisanih birača ( o tome demokrati iz kijeva mogu samo sanjati )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije