Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vratili se iz ukrajine

Četnici se nisu uspjeli probiti do Novog Pazara. Rastjerala ih policija

četnici
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
23.10.2014.
u 15:20

U gradu je vidljiv veći broj policajaca koji posebice nadgledaju ulaze u Novi Pazar

Desetak četnika predvođenih Bratislavom Živkovićem koji su se nedavno vratili iz Ukrajine gdje su se borili na strani Rusa, nisu se uspjeli probiti do Novog Pazara gdje su danas planirali prošetati se središtem grada u odorama i četničkim oznakama i tako odgovoriti na hodnju Sandžaklija u zelenim odorama i crvenim fesovima početkom rujna.

Pripadnike četničkog pokreta policija je rastjerala još pokraj Kraljeva zaprijetivši da će ih uhititi ako budu pokušali nastaviti put. Mirno su krenuli natrag, ali se Živković ipak pokušao probiti sporednim ulicama do izlaza iz Kraljeva i krenuti prema Novom Pazaru, no na vrijeme je spriječen i otjeran.

Kako su prije najavljivali na fejsu Bratislava Živkovića, četnici su planirali nakon parastosa prošetati središnjim gradskim ulicama noseći majice s natpisom "Sjeti se tko su ti bili preci" i gradskoj upravi predati peticiju za podizanje spomenika u gradskom parku Mihailu Živkoviću, zapovjedniku srpske vojske koja je oslobodila Novi Pazar u Prvom balkanskom ratu od Turaka.

Zbog najave dolaska četnika, u središtu Novog Pazara okupili su se, uglavnom, maloljetni navijači lokalnog nogometnog kluba koji su uz povike "Alahu ekber" čekali pripadnike četničkog pokreta. Nakon što su čuli da nema ništa od četničke hodnje gradom, mirno su se razišli. No, u gradu je vidljiv veći broj policajaca koji posebice nadgledaju ulaze u Novi Pazar.

>>Četničkog zapovjednika po povratku u Srbiju dočekali agenti sigurnosne službe

>>Četnici: Spremamo marš u Sandžaku

Komentara 158

Avatar žič
žič
10:39 23.10.2014.

a,,naši dobri prijatelji,,srbi,stalno tužakaju hrvatsku za nekakvi ustašluk,zakej se sad ne javlja naša vrla gospoja ministarka za spoljne poslove...

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:41 23.10.2014.

Cetnici su sramota Srbije u svim ratovima, a osobito su se pokazali pravi ratnici u Oluji i kada su ubijali zene i djecu po Srebrenici.

RE
retfala
10:46 23.10.2014.

mogao bi koji bradonja završiti i kod nas za savjetnika,nedavno je jedan dobio otkaz pa bi mogli popuniti prazninu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije