Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE U MOSKVU

Češki predsjednik: Zbog SSSR-a ne moramo govoriti 'Heil Hitler'

Miloš Zeman
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
30.03.2015.
u 13:11

Zeman je rekao kako bi bilo nemoguće poraziti Adolfa Hitlera bez bivšeg SSSR-a

Češki predsjednik Miloš Zeman jučer je najavio svoj dolazak u Moskvu na proslavu 70. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, prenosi ruski TASS. Zeman je u razgovoru za češki radio Frekvence 1 rekao kako bi bez bivšeg SSSR-a bilo nemoguće poraziti Adolfa Hitlera te da je cijena toga bila 20 milijuna poginulih sovjetskih građana.

- Otići ću u znak zahvale što ne moramo govoriti njemački u ovoj zemlji, što ne moramo govoriti "Heil Hitler" - rekao je Zeman, dodajući da bi Česi tijekom Drugog svjetskog rata možda bili uništeni nakon Židova.

Zeman je rekao da je odluka njemačke kancelarke Angele Merkel da ne ode na proslavu pobjede 9. svibnja, ali da ode u Moskvu idući dan - politički trik. Također je poručio da će tijekom službenog fotografiranja izbjegavati sjevernokorejskog vođu.

- Držat ću se podalje od Kima Jong-una, kao što sam već rekao, neću mu pružiti ruku - naglasio je Zeman.

>> Češki predsjednik psovkama na radiju šokirao javnost

>> Je li češki predsjednik bio pijan na državnoj ceremoniji?

Komentara 11

NE
neboiznadzagreba
14:16 30.03.2015.

Zeman bi trebao pripaziti da li je avion kojim će letjeti ispravan i da li je pilot normalan , jer danas takve stvari mogu odlučiti o životu i smrti .

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:14 30.03.2015.

Rusi su jedini procitali Amerikance i Engleze, jer to su uvijek bili dvolicnjaci koju su varali obje strane u sukobu u svim visenacionalnim ratovima. SSSR im je navodno bio "saveznik" a Njemacka protivnik, a onda se 1945 kada je Crvena Armija usla u Berlin i porazila Njemacku, naglo situacija okerenula i Njemacka je postala saveznik (okupirana) i tisuce prezivjelih nacista su zaposlene od strane bivish "protivnika", najpoznatiji od njih je bio Werrner von Braun, a SSSR saveznik koji je porazio Njemacku postaje protivnik i nametnut im je tzv. hladni rat jer dvolicnjaci su uvijek dvolicnjaci. Sitacija je ista danas, gdje god pogledamo a to se najbolje vidi u Siriji i Iraku gdje ponovno igraju dvostruku igru, navodno se bore protiv Al Kaide i ISIS-a ali ih istovremeno podrzavaju i naoruzavaju kako bi osigurali svoju vojnu prisutnost u tim drzavama i zbacili "neposlusne" rezime.

TU
turko
16:02 30.03.2015.

bar jedan evropskim političar koji se usudi misliti svojom glavom, a ne pitati svjetske močnike ,ponajprije sad za mišljenje,Kod nas ima još onih koji ne shvačaju antifašizam te veličaju fašizam ,a ne znaju da bi hrvatska ostala krnja hrvatska ,bez istre ,dalmacije ,baranje međimurja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije