Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čedo Jovanović: Protutužbom Srbija nastavlja s pogrešnom politikom

Čedomir Jovanocić
VL
04.01.2010.
u 14:03

Čelnik LDP-a smatra da hrvatska tužba za genocid podnesena prije 11 godina "predstavlja odraz ratova iz 90-ih koji su bili određeni politikom tadašnjih predsjednika dviju zemalja, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana".

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije koja je stalna meta srbijanske desnice ponajviše zbog stavova o Kosovu koje je za LDP "završena priča", u izjavi beogradskoj Politici tvrdi da Srbija nastavlja provođenje pogrešne politike, posebice prema susjedima. Tu je izjavu dao zamoljen da komentira protutužbu Srbije za genocid.

- Protutužba protiv Hrvatske posljednji je primjer pogrešna pristupa i tumaranja u našoj vanjskoj politici - tvrdi Jovanović i podsjeća da kandidatura Srbije za EU obvezuje Srbiju da se ponaša kao europska država "gdje su prioriteti europeizacija i uspostavljanje najboljih mogućih odnosa sa susjedima". Pritom, drži Jovanović, suradnja i partnerstvo s Hrvatskom moraju zauzimati središnje mjesto.

Čelnik LDP-a smatra da hrvatska tužba za genocid, podnesena prije 11 godina, "predstavlja odraz ratova iz 90-ih koji su bili određeni politikom tadašnjih predsjednika dviju zemalja, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana".

- Nama je potrebna pametna vanjska politika, koja neće odgovoriti greškom na grešku koju je u prošlom stoljeću načinila Hrvatska. Nažalost, protutužba vraća Srbiju i naše društvo u atmosferu i političke poteze koji su bili karakteristični upravo za ta vremena - rekao je Jovanović dodajući kako u tom srbijanskom potezu ne vidi zaštitu državnih interesa i smatra da će to najviše štetiti građanima "koji su već teško stradali".

Komentara 60

SM
sudo.m
15:11 04.01.2010.

Tako mladim i perspektivnim politicarima poput Cede Jovanovica je vrlo tesko se probiti pored zaguljenih nacionalista i radikala ,a takvih je ogromna vecina.On je jedina svjetla tacka na srpskoj politickoj sceni i siguran sam da buducnost pripada njemu.Mlad je,pametan,perspektivan,karizmatican,...i vrlo objektivan!

OB
-obrisani-
14:44 04.01.2010.

Čedo inače voli belo, kažu Srbi. Jest da je on uzeo Miloševića za ruku i odveo u maricu,ali je isto istina da vrlo slabo stoji u Srbiji. Od nas zavisi, vikao je s plakata. Nekako imam urođenu manu da bih simpatizirao ikog tko zagovara nekritički ulazak u EU, ma tko bio. Tužba-protutužba je besmisleno trošenje energije.

AC
@aciide@
15:09 04.01.2010.

Partija Čede Jovanovića je sastavljena isključivo od nacionalnih manjina građansko ateističke orijentacije kakva u Hr ne postoji, stoga i treba razumeti da njih savršeno zabole dupe šta je Srpski nacionalni interes, uglavnom se finansiraju od strane Amera i iz Briselaa i vode politiku koju im oni diktiraju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije