Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar na useljenike

Cameron: U roku od šest mjeseci nađite posao ili letite van

David Cameron
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
28.11.2014.
u 16:24

Britanski premijer David Cameron najavio je da će migrantima iz EU znatno smanjiti prava na razne beneficije

Britanski premijer David Cameron najavio je da će migrantima iz EU znatno smanjiti prava na razne beneficije koje su im sada bile dostupne. Iako nije siguran da će sve te mjere proći u Bruxellesu, on je u današnjem, dugoočekivanom govoru naglasio da su te mjere nužne i da će biti osobito važne u trenutku kada London započne pregovore o tome hoće li pod kojim uvjetima ostati članica EU.

Cameron želi na četiri godine migrantima koji rade u Velikoj Britaniji ograničiti prava na porezne olakšice i na apliciranje za socijalne stanove. Oni također ne bi mogli dobivati porezne olakšica i druge beneficije za djecu koja žive u drugoj zemlji. Predviđa i prisilno iseljenje za migrante koji u roku od šest mjeseci ne pronađu posao, a Cameron bi im ograničio i prava da članove obitelji dovedu u Veliku Britaniju.

Migrantima iz novih zemalja članica zabranio bi dolazak sve dok se gospodarstva njihovih zemalja rezultatima ne približe starim članicama.

>>Cameron: Sankcije Rusiji zbog Ukrajine mogle bi se povećati

>>Kraj prakse – idi u bogatiju zemlju EU i živi od socijalne pomoći

>>Europski sud: Ako ne tražite posao, zaboravite na socijalu

Komentara 19

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:50 28.11.2014.

To je EU, bogati i siromašni...daleko je EU od blagostanja i pravde da smo svi isti.

ZA
zagabria1
16:45 28.11.2014.

Camerone, prije nego ih izbacite vratite im ono što ste opljačkali iz njihovih 'kolonijalnih' zemalja. Ako im vratite, već će se oni snaći sa tim silnim novcem.

Avatar kapital3 org
kapital3 org
15:58 29.11.2014.

kriza vlada,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije