Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U ITALIJI

Profesor heroj ulazio u gorući autobus kako bi spasio putnike

italija, autobus, nesreća
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
22.01.2017.
u 11:34

Uzrok nesreće još se treba istražiti, a iz policije kažu kako nemaju dojave da je u nesreći sudjelovalo još jedno vozilo.

Broj osoba koje su poginule u stravičnom sudaru u Italiji mogao bi se popeti na 18, javlja Reuters koji prenosi izjavu mađarske konzulice Judit Timaffy.

- Puno djece nalazi se među žrtvama nesreće u Veroni kada se zapalio autobus nakon udara u stup - objavila je policija na Twitteru.

Poginulo je 16 djece, a dvije osobe nalaze se u teškom stanju. Autobus je prevozio većinom srednjoškolske učenike i profesore, a u vozilu je bila i obitelj jednog od profesora. Oni su se vraćali sa skijanja u Francuskoj i u autobusu je bilo ukupno 54 putnika.  

Nastavni tjelesnog odgoja nekoliko puta se vratio u autobus kako bi spasio ostale putnike, a on je zadobio teške opekline. Šestero odrasli zadobilo je teške ozljede, a dvojica muškaraca bore se za život. 

Uzrok nesreće još se treba istražiti, a iz policije kažu kako nemaju dojave da je u nesreći sudjelovalo još jedno vozilo. 

Autobus je iz Francuske krenuo između 16.30 i 17 sati, a vozači su zamijenili pozicije oko sat vremena prije nesreće. Jedan od preživjelih kazao je kako je vidio da vozač "zavrluda s vremena na vrijeme".

Prijevoznik u čijem je vlasništvu autobus kazao je kako je vozilo bilo u dobrom stanju te da su vozači bili iskusni.

>> Autobus udario u dalekovod: stradalo 16 putnika, uglavnom djece

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar istina007
istina007
12:41 22.01.2017.

Profesor fizičkog vaspitanje je povređeno spasio dece, ali nažalost nije uspeo da spase svoje dvoje deteta. A usput je i ižasao u javnost da je autobus zaišao je kamiona iz Slovenije koji je pokušao da stigne njih jel iz autobusa već tada crni dim izašao. Posle 10km je kamion naišao na autobusa koji je već goreo. Ovi su novi detalji iz tog nesreće pošto redovno gledam mađarsku televiziju. Nažalost nesreća je veoma tragićno čim ima ljudske žr5ve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije