Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodne vode

Brodovi kineske mornarice prvi put primijećeni u Beringovu moru

Ilustracija
Foto: ilustracija
03.09.2015.
u 07:31

Kina je postala trajni promatrač u Arktičkom krugu 2016. godine i od tada pokazuje povećani interes za energetske rezerve u toj regiji

Pentagon je potvrdio prisustvo pet brodova kineske mornarice u Beringovu moru između Rusije i Aljaske, javlja Guardian. Vjeruje se kako je to prvi put da su kineski vojni brodovi primijećeni u tom području.

 – Poštujemo slobodu svih nacija da upravljaju vojnim vozilima i plovilima u međunarodnim vodama, u skladu s međunarodnim pravom – kazao je glasnogovornik Pentagona Bill Urban i potvrdio prisutnost pet kineskih brodova.

Brodovi se nalaze u međunarodnim vodama u blizini Aleutskih otoka.

Kina je postala trajni promatrač u Arktičkom krugu 2016. godine i od tada pokazuje povećani interes za energetske rezerve u toj regiji.

Na Aljasci se trenutačno nalazi predsjednik SAD-a Barack Obama kako bi podignuo svijest o učincima klimatskih promjena.

>> Kina se okreće Kinezima

Ključne riječi

Komentara 11

RA
rafaell
08:24 03.09.2015.

a u kojoj smo sada godini ako su Kinezi još od 2016 promatrači

Avatar nekakav
nekakav
08:10 03.09.2015.

baš je super ovo copy/paste novinarstvo. eto, saznali smo za otočje Aleutian. a nekad davno u školama smo učili i na karti pokazivali Aleutske otoke, koje su rusi zajedno sa aljaskom prodali amerikancima, kako bi došli do nekih novaca zbogog krimskog rata. ali ne, to je otočje Aleutian.

SX
sudbina x
09:10 03.09.2015.

Kina je postala promatrač od 2016 godine a koliko ja znam sad je 2015 godina. Novinaru jeli Kina postala ili će postati promatrač 2016 godine? Joj tko danas sve ne piše za VL.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije