Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesu li u pravu?

Britanski znanstvenici: Čeka nas najhladnija zima u zadnjih 100 godina

Hladnoća u Zagrebu
Foto: Sanjin Stukić/PIXSELL
1/3
01.11.2014.
u 22:53

Trenutna predviđanja upućuju na slične vremenske prilike kao u zimi 2009./2010. koja je bila najhladnija u posljednjih 30 godina.

Neki britanski znanstvenici upozoravaju da bi ova zima mogla biti najhladnija u posljednjih 100 godina te da bi se u studenom u Velikoj Britaniji moglo očekivati velike količine leda, snijega i hladnoće.

Upozoravaju da bi nas nakon blage jeseni hladna zima mogla sve iznenaditi, javlja Get West London.  Predviđaju da bi najgore vremenske uvjete Britanci mogli osjetiti sredinom studenog.

Neka predviđanja kažu da bi se mogle ponoviti vremenske prilike iz 1947. kad je prosječna temperatura zimi u Ujedinjenom kraljevstvu bila -2,7 stupnjeva. Trenutna predviđanja upućuju na slične vremenske prilike kao u zimi 2009./2010. koja je bila najhladnija u posljednjih 30 godina.

Nepovoljne vremenske prilike britanski metereolozi predviđaju i za cijeli europski kontinent koji bi već u studenom trebao biti zatrpan snijegom, a zima bi u Europi trebala biti mnogo hladnija od prošle, prema nekim mišljenjima čak i najhladnija u zadnjih 100 godina.

I dok britanski prognostičari predviđaju hladnu zimu, glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula nedavno je istaknuo da neki izračuni upućuju i na zimu topliju od prosjeka, no bitno je, kaže Vakula, zapamtiti kako je riječ o srednjoj sezonskoj temperaturi.

Hoće li Veliku Britaniju zaista pogoditi jedna od najhladnijih zima u zadnjih 100 godina doznat ćemo već u studenom, ako je vjerovati predviđanjima ovih britanskih znanstvenika.

>>Prognoza Zorana Vakule: Zima će biti topla

 

Komentara 50

DU
Deleted user
23:22 01.11.2014.

Prema stručnim prognozama, ako zima ne bude toplija, onda će najvjerojatnije biti hladnija. Logično (by Alan Ford)

Avatar bok
bok
23:11 01.11.2014.

Ma da. Nakon zalaska sunca bici ce mrak i hladnije, a nako izlaska toplije i svjetlije. Bla bla bla...

AN
Android
23:59 01.11.2014.

Recite vi meni kakvo će vrijeme bi ti sutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije