Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMALNA PROCEDURA

Britanska premijerka otkrila kada će pokrenuti proces Brexita

Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.10.2016.
u 22:50

"Uvest ćemo, u idućem kraljičinom govoru, prijedlog zakona o opozivu koji će ukloniti Akt o Europskoj zajednici iz našeg zakonodavstva", kazala je.

Britanska premijerka Theresa May kazala je da će pokrenuti proces Brexita prije njemačkih izbora u rujnu 2017., objavio je Sunday Times.

Velika Britanija neće čekati njemačke izbore u rujnu 2017. da bi aktivirala članak 50 Lisabonskog ugovora i formalno pokrenula proceduru razdruživanja od EU-a, kazala je May za list.

May, koja će u nedjelju održati govor pred svojom Konzervativnom strankom, isključila je mogućnost održavanja prijevremenih izbora, smatrajući da bi to izazvalo "nestabilnost".

Kazala je da će opozvati zakon iz 1972. kojim je Velika Britanija ušla u tadašnju Europsku ekonomsku zajednicu, današnju Europsku uniju.

"Uvest ćemo, u idućem kraljičinom govoru, prijedlog zakona o opozivu koji će ukloniti Akt o Europskoj zajednici iz našeg zakonodavstva", kazala je.

Ukidanje tog zakona stupit će na snagu kada Velika Britanija formalno iziđe iz Europske unije, prenosi list.

>> Britanska premijerka pod pritiskom, europski čelnici žele znati kada će pokrenuti Brexit

>> Merkel: Brexit je upozorenje svima nama da ponovno razmislimo što nam Europa znači

Komentara 13

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
01:02 02.10.2016.

V.Britanija je odigrala svoju ulogu "trojanskog konja" u korist SAD-a, što se vidi po tome što je EU uopće pristala pregovarati o jednom tako nakaznom ugovoru kakav je TTIP, a otkako su prisluškivali Merkeličin privatni telefon i našli joj slabu točku,sada ameri imaju solidnog zagovarača nametanju njihovog "ugovora", u zbilji ekonomske ucjene sa pozicije vojne sile! Šveđani su prvi shvatili i žele vratiti obavezno služenje vojske! A našoj Predsjednici se antihrvatske vucibatine smijale na toj ideji ! Teško onom tko misli brže i ispravnije od većine...biti će uvijek "popljuvan"!

Avatar mason
mason
06:02 02.10.2016.

Zasto britanij treba toliko vremena, sijedenje na dvije stolice. Izbori zavrseni i izlazite ..Britanija je stara baba koja misli da je jos mlada cura. Out now.

Avatar Oluja95
Oluja95
07:49 02.10.2016.

Joj, sto mi je gadna ova babetina! Jel' to sestra od Pusichke? Nego btw, kad brod (eu) tone, stakori bjeze prvi! Al neka, nisu oni ni ludi, vide da prijeti ekonomska kriza, imigranska kriza preko kanala s k.rcinama 'na-gotovs' vecc ceka, 'trojanca' su uvalili sa grckom krizom i sto je jos preostalo nego 'spasavaj sto mozes'. Jos da se nasi malo ugledaju u 'moderan' svijet i odkantaju one kvote. Gradi prugu Rijeka-Madjarska i hvataj prikljucak s Visegradskom skupinom dok jos nije kasno, samo biznis i turizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije