Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nisam rasistica'

Britanka šokira javnost: Ne voli crnce, a sumnjivi su joj i Hrvati

Rozanne Duncan
Foto: BBC screenshot
27.02.2015.
u 16:32

Bivša članica desničarske stranke UKIP otvoreno je progovorila o ksenofobiji

Bivša članica desničarske stranke UKIP, koju vodi kontroverzi britanski političar Nigel Farage, šokirala je javnost priznanjem da ne voli crnce kao i Hrvate koje joj se ''čine sumnjivim''.

No Rozanne Duncan (68) ne smatra da je zbog toga rasistica, piše BBC u čijem je dokumentarcu ''Upoznajte članove UKIP-a'' otvoreno progovorila o svojim stavovima.

- Ne želim ih gledati. Znam da je to čudno i voljela bih znati razlog zašto je to tako. Ne znam je li nešto u mojoj psihi ili je to karma iz prošlog života ili mi se nešto dogodilo kad sma bila jako mlada pa sam to potisnula - priznala je Duncan kojoj veliki problem predstavlja izgled crnaca kao i njihova tjelesna obilježja. Pojasnila je i da je ranije poznavala ''ljubazan par Indijaca ili Pakistanaca'' te kako s njima nije imala problem jer nisu ''crnčuge''.

- Možda bih trebala ići na regresiju i saznati zašto je tako - kazala je Duncan kojoj nikako ne pašu niti Hrvati. Otkrila je to kada je posjetila Hrvatsku i shvatila da joj se ovdašnje stanovništvo čini ''sumnjičavim''.

Njeni stavovi na kraju su joj ''priskrbili'' odlazak iz stranke kojeg je podržao i šef Nigel Farage. Istaknuo je da za nju više nema mjesta u njihovim redovima jer nije iskazala žaljenje zbog svega što je izgovorila.

>>'Otpustite liječnike i medicinske sestre koji ne govore dobro engleski'

>>Farage vs. Le Pen: U ovom gradu nema mjesta za dvoje euroskeptičnih lidera

Komentara 54

Avatar Matija22
Matija22
17:11 27.02.2015.

To je mama od Vedrane Rudan.

Avatar čičvarda
čičvarda
18:08 27.02.2015.

Ja san bija jutroska na pijaci i mogu reći da san vidija bogami puno sumnjivi ljudi oko mene.Samo mirkaju očima po štandovin a ništa ne kupuju.Ka da su došli špijat a ne kupovat spizu.

DE
demokršćanin
20:41 27.02.2015.

Njezina izjava o Hrvatima je sigurno pod utjecajem prekodunavskog lobija.Nismo se nadali da pripadnica našeg "strateškog partnera" tako misli o nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije