Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugledni telegraph

Britanci Gavrila Principa proglasili Hercegovcem!

Gavrilo Princip
Foto: ''
23.04.2014.
u 14:39

Osim smisla za uvrede, Britanci su pokazali da im zemljopis nije jača strana

Britanski list The Telegraph na svojoj je web stranici objavio tekst o knjizi britanskog novinara i autora Tima Butchera u kojoj on piše, a Telegraph citira, da je Gavrilo Princip porijeklom iz mjesta koje je "vuko***ina" u Hercegovini.

Opisujući događaje koji su prethodili početku Prvog svjetskog rata, Butcher u svojoj knjizi ''The Trigger'' (Okidač), navodi da je Princip u Sarajevo doselio iz sela koje je vuko***ina u Hercegovini. Kako bi čitateljima dočarao o čemu se točno radi, Telegraph je doslovno preveo riječ kao "mjesto gdje vukovi j***". Pojasnili su da se radi o naselju koje se nalazi u pustoši.

Butcher je, piše britanski list, putovanje u svrhu pisanja knjige počeo u Obljaju, rodnom selu Principa koje, usput, ne pripada Hercegovini već zapadnom dijelu Bosne. Pokušao je pronaći Principove rođake, a naišao je na "gostoljubivost i uskogrudnost, što je karakteristika mnogih ruralnih područja na Balkanu".

>>Gavrilo Princip opet zavadio Srbe s Austrijom i Njemačkom

Komentara 14

Avatar __________
__________
14:48 23.04.2014.

Ok, i u čemu je čovjek pogriješio?

DU
Deleted user
15:03 23.04.2014.

ni u čemu nije pogriješio, osim što je taj srpski terorist iz bosne

LI
Livi
15:14 23.04.2014.

Vidi se da je Mesicevo nakazno misljenje o Hercegovcima i nekaznjeno dilanje dokumenata iz predsjednickog ureda pomoglo i Englezima da stvore pravu sliku o Hercegovcima. Sto se tice Engleza, oni nemaju srama davati o svemu svoj sud i svim svjetskom dogadajima osim o svojim nekaznjenim zlocinima prema svim narodima i plemenima koje su kolonizirali i istrijebili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije