Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALAČKA KRIZA

Brazilski političar oteo zaposlenika hotela i prijetio eksplozivom

talačka kriza
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
30.09.2014.
u 07:28

Santos je zazivao pad predsjednice Dilme Rousseff

Više od sedam sati trajala je talačka kriza s eksplozivom u Brazilu, a završila je bez ozlijeđenih i s predajom otmičara.

Muškarac koji je identificiran kao Jac Souza dos Santos (30), bivši vijećnik i član Progresivne stranke, ušao je u hotel u Braziliji i za taoca uzeo jednog od zaposlenika hotela kojemu je stavio prsluk s eksplozivom te ga, naoružan pištoljem, izveo na balkon na 13. katu zgrade kako bi pregovarao s policijom.

Santos je zazivao pad predsjednice Dilme Rousseff i tražio implementaciju zakona koji zabranjuje kandidiranje korumpiranim političarima te izručenje Italiji Cesarea Battiste, bivšeg člana ljevičarske gerilske skupine Naoružani proletarijat za komunizam, prenosi Fox News Latino. Policija i vatrogasci su okružili hotel te je evakuirano oko 300 ljudi. Na kraju se predao policiji, a zaposlenik hotela je pušten neozlijeđen.

Predsjednik Progresivne stranke Lindon Jonson Miguel da Silva potvrdio je da je otmičar na fotografijama upravo Jac Souza dos Santos.

- Bilo je to veliko iznenađenje za sve. On je vrlo dobar tip. Molimo se za obitelj - rekao je Jonson.

>> Završena talačka kriza: Otmičar se predao, lakše je ozlijeđen

>> Imao je dvije bombe: Kći i brat htjeli su nagovoriti Petričevića na predaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije