Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tuga u virginu

Branson nakon pada svemirskog broda: Nastavljamo svemirski projekt!

Virgin,pad letjelice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.11.2014.
u 09:43

Richard Branson, koji je odmah nakon nesreće doputovao u Kaliforniju, kazao je da mu je taj let ''jedno od najtežih putovanja koje je u životu morao učiniti''

Sir Richard Branson obećao je nastaviti svemirski program unatoč jučerašnjem padu zrakoplova SpaceShipTwo u kalifornijskoj pustinji pri čemu je jedan pilot poginuo a drugi teško ozlijeđen. Vlasnik i osnivač kompanije Virgin Group te Virgin Galactic u čijem je vlasništvu stradala letjelica, kazao je da je ''šokiran i ožalošćen'', ali da će ustrajati u misiji ostvarenja turističkih putovanja u svemir, javlja BBC.

Branson, koji je odmah nakon nesreće doputovao u Kaliforniju, kazao je da mu je taj let ''jedno od najtežih putovanja koje je u životu morao učiniti''.

- Sve naše misli u ovom su trenutku s obiteljima koje su pogođene ovim tragičnim događajem - dodao je. Njegove tvrdnje potvrdio je izvršni direktor Virgin Galactica George Whitesides.

- Budućnost počiva na mnogim teškim danima kao što je ovaj danas, ali vjerujemo da to dugujemo timu i da će on shvatiti i krenuti naprijed. To je ono što ćemo učiniti - rekao je Whitesides.

Olupina letjelice još uvijek je raspršena po pustinji Mojave sjeverno-istočno od Los Angelesa. Policija je osigurala mjesto pada zbog bojazni da su neke od krhotina eksplozivne.

Eksplozija letjelice dogodila se nakon što ju je tijekom testnog leta zrakoplov WhiteKnightTwo ispustio na nadmorskoj visini od 45.000 metara.

Za Bransonov svemirski let zainteresirano je više od 700 ljudi koji su za kartu voljni izdvojiti 250.000 dolara. Planiralo se da SpaceShipTwo transportira putnike na oko 100 kilometara iznad Zemlje kako bi doživjeli bestežinsko stanje nakon čega bi uslijedio povratak na Zemlju.

>>Srušio se Virginov svemirski brod, jedan pilot poginuo, drugi teško ozlijeđen

>>Spektakularna snimka testiranja Virginove svemirske letjelice

Komentara 6

DU
Deleted user
14:02 01.11.2014.

šteta što se tako malo ulaže u svemirska istraživanja i letjelice. Bilo bi lijepo da za moga života ljudska noga hoda po drugom planetu uz mogućnost terraforminga.

ZR
Zrakomlat
10:38 01.11.2014.

kupi ladu nivu, nemoj se trosis bezze.

MX
Mister X
09:54 01.11.2014.

Policija je osigurala mjesto pada zbog bojazni da su neke od krhotina eksplozivne i radiaktivne ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije