Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smaknut u Moskvi

Boris Nemcov prije dva tjedna: 'Bojim se da će me Putin ubiti'

Boris Nemcov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.02.2015.
u 12:07

- Boris je povremeno dobivao anonimne prijetnje preko društvenih mreža. Bio je zabrinut zbog njih - rekla je oporbena političarka Ilja Jašin.

Ubijeni ruski oporbeni političar Boris Nemcov prije dva tjedna je kazao da strahuje da će ga ruski predsjednik Vladimir Putin ubiti, piše Independent.

- Bojim se da će me Putin ubiti - rekao je 10. veljače u intervju ruskom portalu Sobesednik Nemcov. Njegovi prijatelji su potvrdili da je Nemcov dobio anonimne prijetnje smrću preko interneta.

"Bio je zabrinut"

- Boris je povremeno dobivao anonimne prijetnje preko društvenih mreža. Bio je zabrinut zbog njih - rekla je oporbena političarka Ilja Jašin te dodala kako, iako su mu prijetili, nikada nije želio dodatno osiguranje.

- Rekao je da ako ga žele ubiti, da će ga i ubiti - navela je Nemcove riječi Jašin.

Šetao sa Ukrajinkom

Nemcova je sinoć ubio napadač iz automobila kada je prelazio most blizu Kremlja u Moskvi. 55-godišnjak je šetao sa ukrajinskom državljankom nakon večere u restoranu na Crvenom trgu. Ona je neozlijeđena u napadu.

>>Putin: To je politička provokacija! Obama: Privedite pravdi odgovorne za ubojstvo

Komentara 85

PL
plotto
12:15 28.02.2015.

Navodno se povjerio Šorošu da će ga ubiti !!

Avatar lvan12
lvan12
12:57 28.02.2015.

Opet se Putinu pokušava kroz ovakve tekstve imputirati da je naručio njegovo ubojstvo... iako je puno izglednije i očitije da obzirom da je loše radio posao kao "vođa oporbe" da su ga nalogodavci smaknuli koji traže neku pobunu i revoluciju u Rusiji! Takav vođa oporbe je idealan svakoj vlasti, ni na jednom prosvjedu ne uspijeva skupiti više od par stotina (plaćenih) prosvjednika i narod ga nevoli niti glasa za njega... s njegovim ubojstvom zapravo je najveći gubitnik Putni.

PO
Pocerac
13:10 28.02.2015.

U Rusiji vlada sloboda govora, novinar moze da napise nesto protiv Predsednika i da to izadje u novinama, posledice toga su nesto sasvim drugo, u americi je nemoguce da neko non stop pljuje po svom narodu i predsedniku,tamo je cenzura najveca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije