Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoki sukobi

Borci Islamske države zauzeli kamp u Damasku, Jordan zatvorio granicu sa Sirijom

Yarmouk
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
01.04.2015.
u 18:03

Prvo su izbili žestoki sukobi između džihadista i grupa unutar kampa, a potom su borci Islamske države zauzeli veliki dio kampa

Borci Islamske države zauzeli su palestinski izbjeglički kamp Yarmouk u glavnom sirijskom gradu Damasku, potvrdili su aktivisti i palestinski dužnosnici, piše BBC.

Prvo su izbili žestoki sukobi između džihadista i grupa unutar kampa, a potom su borci Islamske države zauzeli veliki dio kampa. UN je izvijestio da se u kampu nalazi oko 18 tisuća palestinskih izbjeglica. Stanovnici kampa su kazali BBC-ju da su se borcima Islamske države suprotstavili pripadnici palestinske Aknaf Beit al-Maqdis koji se bore i protiv režima Bashara Assada. Uz njih su palestinske izbjeglice branili i pripadnici Slobodne sirijske vojske.

Jordan zatvorio granicu sa Sirijom

Borci Islamske države već drže velik dio teritorija Sirije i sjevernog te zapadnog Iraka. – Borci IS-a su u jutarnjim satima krenuli u napad na Yarmouk te su zauzeli veliki dio kampa – rekao je Anwar Abdel Hadi iz Palestinske oslobodilačke organizacije, piše France24.

Jordan je danas zatvorio glavni granički prijelaz sa Sirijom zbog žestokih borbi između pobunjenika i snaga režima za kontrolu nad granicom. "Granični prijelaz Jaber privremeno je zatvoren za putnike i robu", kazao je jordanski ministar unutarnjih poslova Hussein Majali, piše Al Jazeera.

>>'Islamskoj državi mjesečno se pridruži 1000 novih članova'

>>Gledanje dvoboja Modrića i Rakitića kažnjavali bičevanjem!

Komentara 3

KR
krtica
18:51 01.04.2015.

borci islamske drzave zauzeli Gornju Maocu!!!

ZA
zagrebHR
20:27 01.04.2015.

Assad vodi grčevitu bitku za opstanak ali globalne strukture progonit će ga do kraja jer ovo je bitka u kojoj nema kompromisa niti mirovnog sporazuma u korist Assada, on sigurno neće dočekat starost na čelu Sirije niti će nekakvim mirovnim sporazumom ostat na vlasti iako se Sirija raspala na više dijelova, za globalne strukture je nezamislivo da Assad opstane i zato se mogu očekivat svakakvi scenariji da ga se eliminira, Assad je nekoliko života već istrošio ali stvar neće stati jer se zna koja je kazna za neposluh Rothschildima, Bilderbergu i ekipi

TA
takitako
20:00 01.04.2015.

ako je autor ovog clanka pratio situaciju tamo,a u to sam uvjeren, u siriji je samo isil pobunjenicka strana rezimu asada...i palestinci su protiv asada i nusra i svi ostali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije