Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u bolnici

Bolničar prodavao tjelesne uzorke pacijenata za novac i boce viskija?!

laboratorij
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
31.07.2014.
u 14:33

Slučaj je otkriven anonimnom dojavom iz bolnice koja je vodeći centar za liječenje raka u Europi i koja godišnje skrbi o 40.000 pacijenata

Bolnica Christie u Manchesteru našla se u središtu skandala koji potresa britansko zdravstvo nakon što je jedan bolničar osumnjičen da je farmaceutskim kućama prodavao tjelesne uzorke pacijenata bez njihova znanja. Zauzvrat je, piše Independent, dobivao novac i boce viskija.

Slučaj je otkriven anonimnom dojavom iz bolnice koja je vodeći centar za liječenje raka u Europi i koja godišnje skrbi o 40.000 pacijenata, no tamošnje ravnateljstvo oštro odbacuje insinuacije o takvoj vrsti transakcije počinjenoj bez znanja pacijenata. Sukladno tome, odbilo je suspendirati prozvanog djelatnika.

Dok vlasti istražuju slučaj, mediji na Otoku podsjećaju kako ovo nije prvi put da kontroverze iz bolnice Christie pune medijske stupce. Nakon niza skandala prošle, bolnica je u veljači ove godine bila prisiljena promijeniti rukovodstvo. Ubrzo je bivši voditelj ljudskih resursa bolnicu optužio za maltretiranje i prisilno hospitaliziranje te zatražio isplatu odštete u visini od 300.000 funti.

>>Pacijenticu sa smrskanom čeljusti poslali kući

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije