Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAPA FRANJO:

'Bolje je biti ateist nego licemjeran katolik'

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.02.2017.
u 15:47

Ovo nije prvi put da se papa osvrće na ne-kršćanski život pripadnika katoličke vjere, a često proziva upravo svećenike

Papa Franjo još se jednom našao na udaru kritika, nakon što se na jutarnjoj misi zatvorenoj za javnost osvrnuo na 'licemjerne katolike'.

- Bolje je biti ateist nego licemjeran katolik - poručio je papa Franjo svima koji vode dvostruki život.

Kako piše Reuters, papa je prozvao sve one koji se izjašnjavaju katolicima i prisustvuju svetoj misi, dok s druge strane ne vode kršćanski život - izrabljuju ljude, radnike, peru novac i vode prljave poslove.

Ovo nije prvi put da se papa osvrće na ne-kršćanski život pripadnika katoličke vjere, a često proziva upravo svećenike.

Tako je svećenicima koji su optuženi za pedofiliju poručio da je zlostavljanje djece jednako vođenju sotonske mise, a one svećenike koji uživaju u obilju i novcu upozorio da se ne ponašaju kao rasipnički prinčevi. 

>> Kanadski premijer Trudeau, kancelarka Merkel i papa Franjo veliki bastioni liberalne demokracije kakvu smo da sada poznavali

>> Talijanske agencije tvrde: Međugorski turizam propada, a krivnju snosi papa Franjo

Komentara 36

KA
KapetanMikulaMali
16:07 23.02.2017.

Strašno je što to Papa uopće mora govoriti. Tko čita Novi zavjet to mu je potpuno jasno iz Isusovog obraćanja na gori. Ponekad pomislim da hrvatski i srpski crkveni poglavari uopće ne pripadaju kršćanstvu, nego nekoj demonskoj religiji obožavanja patnje i smrti.

CH
Challenger
15:59 23.02.2017.

E Papa Franjo mi se sve više sviđa!! Fantastičan Papa! On je Papa svih ljudi na zemlji kako vjernika tako i nevjernika!!

NE
nemanatrag
15:55 23.02.2017.

Dakle ateista mora biti jako, jako puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije