Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neprihvatljivi uvjeti

Boko Haram pregovarao o puštanju 200 otetih djevojčica

Boko Haram,otete djevojčice,Nigerija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
20.09.2014.
u 19:03

U zamjenu za otete djevojčice islamistički teroristi tražili su puštanje na slobodu 30 njihovih članova koji su osuđeni ili čekaju suđenje za teroristička djela.

Nigerijski vladini dužnosnici i predstavnici tamošnjeg Crvenog križa pregovarali su s ozloglašenom terorističkom organizacijom Boko Haram o puštanju na slobodu 200 otetih djevojčica. Dužnosnici su se četiri puta sreli s dvojicom pripadnika Boko Harama, javlja CNN koji ističe da su se pregovori odvijali sredinom kolovoza u Abuji.

U zamjenu za otete djevojčice islamistički teroristi tražili su puštanje na slobodu 30 njihovih članova koji su osuđeni ili čekaju suđenje za teroristička djela.

- Pregovarači Boko Harama uvjeravali su vladine dužnosnike da djevojčice otete u travnju iz škole u Chiboku nisu seksualno iskorištavane i silovane - kazao je izvor koji je prisustvovao pregovorima.

- Boko Haram tražio je da se njihovih 30 članova pusti na slobodu u zamjenu za 30 djevojčica. Oni žele zamjenu po principu jedan na jedan. Vlada na to nije pristala - pojasnio je neimenovani izvor.

>>Boko Haram proglasio kalifat u Nigeriji pa smaknuo zatvorenike!

>>Pobjeglo više od 60 žena koje je oteo Boko Haram
 

Komentara 3

Avatar EU afrodita
EU afrodita
20:21 20.09.2014.

ako je istina da nisu seksualno iskorištavane i silovane, to je onda znak da bi ih mogli prodati muškarcima za udaju

Avatar El Indio
El Indio
20:11 20.09.2014.

jedan na jedan...znaci moraju polovit jos 170 talibana, i jednog za rezervu..... salu na stranu. Uvjeti su stvarno neprihvatljivi

MX
Mister X
21:34 20.09.2014.

Vlada na to nije pristala - pojasnio ( nije pojasnio nego rekao ili napisao ) je neimenovani izvor. Jel nije nitko zainteresiran ipak su to samo djevojčice ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije