Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koga Pariz veseli

Blic: Iza portala Vijesti ummeta je Nedžad Balkan s juga Srbije

Bošnjački portal
Foto: Screenshot/Vijestiummeta
19.11.2015.
u 11:14

Balkan je u Beču neometano propovijedao najradikalniji pristup islamu. Potječe iz miješane pravoslavno-muslimanske obitelji

Beogradski Blic otkrio je tko stoji iza web portala Vijesti ummeta, portala koji se nesmetano veseli napadu terorista na Pariz, a prenosi i ISIL-ov magazin Dabiq. List tvrdi da portal vodi Nedžad Balkan porijeklom iz Tutina na jugu Srbije, koji je propovijedao u Beču.

'Vijesti ummeta' objavile su vijesti kao da su podružnica Islamske države. Zasad nema vijesti gdje se nalazi Nedžad Balkan, koji je, prema Blicu, dijete rođeno u miješanom pravoslavno-muslimanskom braku, u obitelji koja je odselila 60-tih godina u Tursku i tamo umjesto prezimena Kučević uzeli novo, Balkan. Djed se vratio u Srbiju, otac i stričevi otišli raditi u Austriju i Njemačku. Sve ih je iznenadilo kad je Nedžad postao vehabija nakon navodnog razočaranja na studiju na Islamskom sveučilištu u Medini. U Beču je nakon toga propovijedao u skladu s takfirskim pristupom vjeri, prema kojem su svi neprijatelji sunitima, šiiti, kršćani, ateisti, a bombaši-samoubojice idu u raj.

'Veliki napad u Francuskoj u gradu Parizu - velika radost za muslimane', pisao je taj sajt, veseleći se što je 'izveden veliki napad s 8 napadača na mušrike Francuze', a mušrici su jedna vrsta nevjernika, politeista. Na napad na položaje ISIL-a nakon terorističkog udara na Pariz taj je portal objavio da je su napadi jako smiješni. Citiraju francuskog ministra obrane koji je rekao da je uništen regrutni centar džihadista.

'Ne znamo dokle će ovi ljudi prati umove jadnom narodu koji je sam sebe ponizio prihvaćajući ove laži. Do sada, tijekom kršćanskih bombardiranja, po njihovim izjavama koje daju na vijestima i novinarima uništeno je preko 100 kampova za regrutiranje i trening kampova Islamske države. Iskreno, toliko ih ni ne postoji, a kamo li da su ih uništili. Ali eto pustimo jadnike da se tješe sa lažima i da tješe obitelji i prijatelje onih koje smo kratkim postupkom ubili. Smijali smo se vijestima da desetine aviona lete iznad nas rušeći sve pred sobom, uništavajući regrutni centar džihadista i izvodeći 20 napada na 'srce' Islamske države. Molimo Allaha da nam oprosti zbog toliko smijanja jer smo se pomalo i zanijeli.' piše portal, koji je zaprijetio i miru u BiH.

'Krv šehida u Bosni nije uzalud prolivena, već je dala plodove i ti plodovi će uskoro skidati glave s vaših vratova', objavljeno je. Gdje sad boravi Balkan, nije poznato, kao ni to kako je uspijevao neometano širiti radikalni islam u Beču. 

>> Ministar sigurnosti BiH najavljuje veće ovlasti policije u borbi protiv terorizma 

>> Mjere sigurnosti u BiH na višoj razini, internetski portal na bošnjačkom slavi napade

Komentara 11

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
11:26 19.11.2015.

ahahhaah srbče nesretno

Avatar fuzzy
fuzzy
11:43 19.11.2015.

Tzv. 'Sandžak' (gdje se nalazi i Tutin) je već odavno rasadnik islamista. Tamošnji tzv. 'Bošnjaci' u stvarnosti su poturčeni Srbi, koji nemaju nikakve veze s BiH, osim što ih povezuje islam s BiH-Muslimanima.

MA
Maxi73
11:53 19.11.2015.

Neće ni on dugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije