Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČ IZ LONDONA

Majka ga rodila sa 17 godina, oca nikad nije upoznao. Izašao je iz zatvora i posvetio se islamu

napadač iz Londona
Foto: Reuters/PXSELL
1/7
26.03.2017.
u 11:46

Zbog rasizma, izrezao je drugom muškarcu lice nožem i završio iza rešetaka

Život pomahnitalog muškarca koji je počinio teroristički napad u srcu Londona, ne prestaje zbunjivati javnost. 

Dok neki tvrde kako je Khalid Masood (rođen kao Adrian Russell) djelovao kao 'vuk samotnjak', a motiv njegovog napada ostaje nepoznat, drugi mediji su sigurni kako je napad dio šireg plana.

Pojavile su se informacije prema kojima je Masood bio indoktrinirani pijun, a ljudi koji stoje iza njegove transformacije u radikalnog pobornika islama, pomogli su mu iznijeti krvavi teroristički napad.

Osim što nagađanja postaju sve veća, povećava se i broj uhićenih. The Independent prenosi kako su tri automobila završila na forenzičkom istraživanju, a rezultati bi mogli dati nove odgovore na cijelu situaciju i otkriti je li imao pomagače.

Masood je najprije profiliran kao atipičan terorist, kao obiteljski čovjek, otac troje djece i učitelj.

Samo nekoliko sati prije napada susjedi tvrde da su ga vidjeli, nasmiješenog i kao i uvijek - pristojnog.

Odrastao je u Kentu, a njegovi ga se školski prijatelji prisjećaju kao inteligentnog i društvenog dječaka, zaljubljenika u nogomet kojeg religija nikada nije zanimala.

Njegova ga je majka rodila sa samo 17 godina, a biološkog oca nikada nije upoznao. Majčinog muža, za kojeg se udala kad je Khalid imao dvije godine, smatrao je ocem.

Mrlja u njegovom životu počinje nakon srednje škole, kada je ovaj tamnoputi dječak, koji se unatoč homogenoj zajednici nije susretao s rasizmom, upao u loše društvo i počeo eksperimentirati s drogom.

S 19 je godina prvi put završio na sudu, a narednih je godina napravio brojne prekršaje uključujući posjedovanje oružja, remećenja javnog reda i mira, napade... Zbog rasizma, izrezao je drugom muškarcu lice nožem i završio iza rešetaka.

Kada je izašao iz zatvora, postao je religiozan i posvetio se islamu. Njegovu kćer Andi udario je automobil dok je trčala za školskim autobusom koji ju je zamalo usmrtio, a zbog nesreće je postala nepokretna.

Drugu je kćer nagovorio da promijeni ime, odjene bruku i počne prakticirati islam. Pristala je, dok je mlađa sestra odbila i udaljila se.

Zanimljivo je istaknuti i kako je sebe opisao kao Britanca koji ima diplomu iz ekonomije i koji se školovao u Saudijskoj Arabiji. Engleske vlasti pak tvrde kako nije imao nikakve kvalifikacije i da nikad nije predavao ni u jednoj školi u Engleskoj.

>> Policija objavila fotografiju: Ovo je napadač iz Londona!

>> Mijenjaju se teroristi, moraju se mijenjati i tajne službe

Ključne riječi

Komentara 1

CM
Cile_Mile
17:33 26.03.2017.

odjene burku a ne bruku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije