Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Predsjednik pun vrlina'

Bivši ultrakonzervativni predsjednik Irana: Trump je pošteno opisao politički sustav SAD-a

Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
26.02.2017.
u 13:00

Mahmud Ahmadinedžad je poznat po slanju pisama svjetskim čelnicima. Već je pisao Obami i Georgeu W. Bushu kao Angeli Merkel

Nekadašnji iranski ultrakonzervativni predsjednik Mahmud Ahmadinedžad (2005.-2013.) napisao je u nedjelju otvoreno pismo američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kojemu priznaje vrline posebice činjenicu da je "pošteno" opisao "korumpirani" politički sustav SAD-a.

"Vaša ekselencija pošteno je opisala politički sustav SAD-a i izbornu strukturu kao korumpirane i protiv javnog interesa", piše Ahmadinedžad u pismu objavljenom na perzijskom i engleskom na svojoj Internet stranici. "Američki izborni sustav je desetljećima zanemarivao glas naroda u korist izvjesne manjine", dodaje on.

Nekadašnji iranski predsjednik čiji je reizbor 2009. izazvao nasilje, potiče predsjednika Trumpa da prekine američku intervenciju na Bliskom istoku i "aroganciju" njegovih prethodnika.

Na temu Trumpove izvršne uredbe o zabrani ulaska u SAD državljana sedam muslimanskih zemalja među kojima Irana, ističe da je prisustvo više od milijun Iranaca na američkom tlu "odigralo veliku ulogu u razvoju SAD-a".

Ahmadinedžad je poznat po slanju pisama svjetskim čelnicima. Već je pisao Baracku Obami i Georgeu W. Bushu kao Angeli Merkel. Povodom Trumpove pobjede u studenom 2016. brojni Iranci istaknuli su "sličnosti" između njegova ponašanja i ponašanja njihova nekadašnjeg predsjednika.

"Kad je Ahmadinedžad govorio da namjerava izvoziti svoj način upravljanja zemljom, nismo ga shvaćali ozbiljno", napisao je jedan od njih na društvenim mrežama.

>> Trump najavio da neće doći na godišnju večeru dopisnika Bijele kuće

Komentara 1

ST
stomugromova
13:37 26.02.2017.

Znači ovo je najvažnija misao iz otvorenog pisma Ahmadinedžada - ""Kad je Ahmadinedžad govorio da namjerava izvoziti svoj način upravljanja zemljom, nismo ga shvaćali ozbiljno", napisao je jedan od njih na društvenim mrežama. +++++++++++ Iranom ne vlada sekta pripadnika nebeskogog izabranog naroda,čija se ideologija zasniva na rasizmu.Dapače,u Iranu živi preko 50 000 tisuća Mizraha,pripadnika židovske manjine ,pravih semita .Iste je Natanyahu prije nekoliko godina namjeravao preseliti u Izrael,ali su ga oni glatko odbili jer u Iranu ostvaruju prava jednaka svim građanima,unatoč različitoj vjeri.Za razliku od SAD gdje se sekta izabranih popela na glavu velike većine Amerikanaca jer se politika vodi isključivo u njihovu korist.Njihove elite vode agresivne pljačkaške ratove i bogate se,a američki narod osiromašuje i povećava javni dug.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije