Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o šefu kremlja

Bivši tajkun Hodorkovski: Putin je doveo Rusiju u stanje mogućeg kolapsa

Russian President Vladimir Putin cups his ear to listen to a question as he departs after a summit on the Ukraine crisis at the Elysee Palace in Paris, France, October 2, 2015. France hosted a meeting with leaders of Russia, Germany and Ukraine in Paris f
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.11.2015.
u 21:47

Hodorkovski je također ocijenio da će Zapad u konačnici ublažiti sankcije pod pritiskom poslovnog svijeta.

Predsjednik Vladimir Putin preživjet će sankcije Zapada i niže cijene nafte, ali je šef Kremlja doveo Rusiju u stanje stagnacije i mogućeg kolapsa, izjavio je bivši tajkun Mihail Hodorkovski.

Nekada najbogatiji čovjek Rusije koji je bio uhićen 2003. nakon što je pao u Putinovu nemilost te pušten 2013., rekao je u razgovoru za Reuters da Putin može preživjeti cijenu od 45 dolara po barelu, ali da što dulje ostane na vlasti, to su veći rizici za Rusiju. Prema njegovim riječima, Rusija je sada u sličnoj situaciji kao SSSR '70-ih godina za vrijeme Leonida Brežnjeva.

"Rusija je potonula u stagnaciju sličnu onoj s kraja '70-ih godina prošlog stoljeća. U zadnjoj smo fazi razdoblja stagnacije iz ere Brežnjeva. Putin je mlađi, pa to nažalost može dulje potrajati", kazao je Hodorkovski, bivši vlasnik nekada najveće ruske naftne kompanije YUKOS.

Također je ocijenio da će Zapad u konačnici ublažiti sankcije pod pritiskom poslovnog svijeta.

Hodorkovski je na sudu u Moskvi bio osuđen za izbjegavanje plaćanja poreza, u slučaju za koji tvrdi da je bio politički motiviran te da su mu neprijatelji htjeli uništiti tvrtku i kazniti ga zbog političkih ambicija. YUKOS je bio uništen golemim poreznim potraživanjima, potom je država rasprodala  glavna sibirska proizvodna postrojenja koja su na kraju kupile tvrtke u državnom vlasništvu.

>> Turska je Rusiju pretvorila u gospodara Bliskog istoka

>> Ne bih se čudio da Putin uzvrati jednako i sruši turski avion

>> Putin: Turska nam je zabila nož u leđa, ponaša se kao suradnik terorista

Komentara 108

Avatar d-ano
d-ano
22:10 26.11.2015.

izdajica vlastitog naroda,,,,,za slicne stvari puno nasih tajkuna trebali bi slicno proc,,,da se malo uvede reda medju lopovima koji su drzavna dobra rasprodali sto smo godinama pravili i stvarali,,,,,,,,,,steta sto nema Putina u hrvatskoj,,,,,,,,,,,,,,

TO
tomokrižar
23:54 26.11.2015.

Holdrovski ti si židovski igrač.. i zagovornik usrane amerike i svojih Rotschilda ili Rockfelera.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:12 26.11.2015.

ovo što je Putin u Rusiji... kod nas na žalost ne postoji... ali štakora poput Hodorkovskog... na svakom koraku i na 10ine.... Kutle, Gucić, Orešar, Fižulić, Ježić..... da ne nabrajam dalje.... I kada pogledam ovo s(r)tanje politike kojoj smo svjedocii ovih dana kod formiranja Vlade, iskreno žalim što nema takvog u HR.... jer budimo realni, za nas demokracije nije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije