Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši šef Jihadi Johna

'Bio je najbolji radnik kojeg sam ikad imao'

Jihadi John
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
02.03.2015.
u 09:12

Bivši šef Mohammeda Emwazija (26), poznatog pod nadimkom Jihadi John, nikako ne može nekadašnjeg radnika povezati sa strašnim zločinima koje je počinio

Dok se Britanci oporavljaju od šoka nakon saznanja da je ISIL-ov krvnik koji je smaknuo nekoliko taoca sa zapada, uključujući i hrvatskog zeta Davida Hainesa, njihov državljanin, jednom čovjeku teško je povjerovati u istinu.

Bivši šef Mohammeda Emwazija (26) poznatog pod nadimkom Jihadi John nikako ne može nekadašnjeg radnika povezati sa strašnim zločinima koje je počinio, piše Sky News.

– Bio je iznimno dobar s ljudima, miran i pristojan dečko. Najbolji radnik kojeg smo ikada imali – kazao je voditelj IT kompanije iz Kuvajta koji je Emwazija zaposlio na mjestu prodavača prije pet godina. Jihadi John njihovu je kompaniju napustio iznenada. Bilo je to 2010. godina nakon povratka u London. U to doba ispitivala ga je antiteroristička služba kako bi se uvjerila da su letovi u rodni Kuvajt vezani isključivo za posao koji je obavljao.

Prema podacima koje je sakupio MI5, Emwazi se agenciji CAGE požalio da mu ''ne dopuštaju odlazak i rad u inozemstvo gdje se namjeravao i oženiti''. Tada je navodno rekao i da razmišlja o samoubojstvu. Kada je javnosti obznanjeno da je on okrutni ubojica, iz CAGE-a su izrazili nevjericu opisujući Emwazija kao ''nježnog, ljubaznog i poniznog mladića''. Njegova je sestra pak izjavila da njihova obitelj neće biti mirna sve dok joj brat ne ''dobije metak u čelo''.

>>Objavljena prva fotografija Jihadi Johna – hladnokrvnog ubojice ISIL-a

>>Psihoprofil koljača iz Londona: Ubiti protivnika im je kao deratizacija

Komentara 11

OR
"orlando"
09:32 02.03.2015.

...i dalje je "vrijedan" , vidi se kako je brzo napredovao na novom poslu

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:14 02.03.2015.

Cudno kako "saveznici" zpadnih imperijalista (Saudijci su bili glavni 11 rujna, a evo kao sto vidimo Kuvajcanin kida glave) mrze svoje pokrovitelje iz SAD i Velike Britanije. Nekako "neprijatelji" iz Venecuele, Rusije, Sjeverne Koreje, Irana itd. ne ubijaju nase drage imperijaliste s zapada ali im zato "saveznici" iz gore spomenutih "prijateljskih drzava" kidaju glave i zabijaju im se avionima u zgrade. Vrlo je cudno to "prijateljstvo" izgleda puno opasnije od "neprijateljstva".

Avatar dott980
dott980
09:31 02.03.2015.

kod nas bi bio na burzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije