Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNI ANONIMAC

Bivši radnik u trgovačkom lancu pobijedio dugogodišnjeg vladara Gambije i postao novi predsjednik

Gambija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
02.12.2016.
u 21:53

Vođa opozicijske progresivne stranke presretan je što će se gambijski narod napokon osloboditi okova diktature, a država postati bastion mira i suradnje

Usprkos tome što je na političku scenu došao prije šest mjeseci, Adama Barrow s predsjedničkog je trona svrgnuo dugogodišnjeg gambijskog vođu Yahyu Jammeha, prenosi SkyNews.

Čelnik gambijske izborne komisije, Alieu Mommar Njai, nakon početnog šoka rezultatom izbora pozvao je na mir i toleranciju. 

- Bit će slavlja, bit će razočaranja, ali sve što znamo jest da smo mi Gambija, rekao je Njai.

Nitko nije mogao očekivati kako će bivši zaštitar trgovačkog lanca Argos pobjediti i to s 45% glasova, dok ih je Jammeh osvojio 36.

Jammeh je 1994. pučem došao na vlast, a tijekom vladavine ubijao je političke protivnike, novinare i homoseksualce... U svoju pobjedu bio je siguran jer je ona 'po naređenju Boga'.

No naređenje se nije ostvarilo. 

Omar Amadou Jallow, vođa opozicijske progresivne stranke presretan je što će se gambijski narod napokon osloboditi okova diktature, a država postati bastion mira i suradnje. 

>> Predsjednik Yahya Jammeh: Gambija odsad "islamska država"

Komentara 1

Avatar lola lola
lola lola
01:00 03.12.2016.

Zivi bili pa vidjeli...svi se oni vrlo brzo promijene cim osjete vlast. Ako ne bude koknut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije