Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši državni odvjetnik:

'Snowden je tajne dokumente pustio u javnost zbog javnog interesa'

US whistleblower Edward Snowden speaks during a live broadcast at the CeBIT?in Hanover, Germany, 18 March 2015. The world's biggest computer fair CeBIT runs until 20 March 2015. PHOTO: OLE?SPATA/dpa/DPA/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
31.05.2016.
u 08:17

Bivši državni odvjetnik Eric Holder naglašava da Edward Snowden treba imati pošteno suđenje. -Mislim da bi pri donošenju odluke o odgovarajućoj kazni trebala biti uzeta u obzir korist nacionalne rasprave koja je uslijedila- zaključio je Holder

Bivši djelatnik CIA-e Edward Snowden koji je u javnost pustio tajne dokumente i otkrio da je Washington nadzirao internetsku komunikaciju i provodio hakerske napade diljem svijeta učinio je to zbog javnog interesa, kazao je bivši državni odvjetnik Eric Holder.

Holder je prvotno za Snowdena zatražio zatvorsku kaznu, no sada je ipak našao opravdanje za aferu koja je potresla Ameriku, ali i cijeli svijet. -Mislim da je zapravo djelovao u javnom interesu jer je potaknuo rasprave koje su dovele do promjena koje smo napravili- kazao je Holder za The Axe Files, prenosi RT.

Ipak, Holder je potom naglasio da Snowden mora biti kažnjen za curenje povjerljivih dokumenata , tvrdeći da su time povrijeđeni američki interesi te da su agenti zbog afere bili izloženi opasnosti. 
-Ono što je Snowden učinio  i način na koji je to učinio potpuno je neprimjeren i protuzakonit- naglasio je bivši državni odvjetnik.

Unatoč svemu naglašava da Snowden treba imati pošteno suđenje.  -Mislim da bi pri donošenju odluke o odgovarajućoj kazni trebala biti uzeta u obzir korist nacionalne rasprave koja je uslijedila- zaključio je Holder.

Ipak, Snowden koji trenutno živi u Rusiji koja mu je dala azil, smatra da u SAD-u ne može imati pošteno suđenje jer prema zakonu o špijunaži ne dopušta se zaštita u svrhu javnog interesa.

>>Zatraži li to SAD, Kina će izručiti Snowdena jer ne želi novu krizu

Komentara 9

ST
stomugromova
09:13 31.05.2016.

Snowden će u SAD imati pošteno suđenje po principu - "Cionisti te tuže,cionisti ti sude" !!

NE
neboiznadzagreba
10:15 31.05.2016.

Javni interes nije, niti može biti, totalna kontrola sve komunikacije i skrivanje istine o postupanju države prema građanima, javni interes je dosljedno se pridržavati svega što se tiče ljudskih sloboda i prava; Snowden je taj koji je zastupao javni interess i za to ga treba nagraditi, a ne goniti i osuđivati.

DU
Deleted user
11:51 31.05.2016.

Amerika koja se na sva usta hvali sa svojim ljudskim pravima a ima koncentracijski logor Gvantanom gdje zatvorenici nemaju zajamčena ljudska prava. Amerika koja po Svijetu ima na stotine takvih logora na tajnim lokacijama arlauće o poštenom suđenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije