Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD: Suradnja sa svim zemljama

Trump i Putin zajedno protiv ISIL-a? Bijela kuća: Otvoreni smo za zajedničke vojne operacije protiv Islamske države

Trump Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.01.2017.
u 23:12

"Predsjednik je jasno rekao da će surađivati sa svim zemljama koje dijele naše interese u poražavanju IS"

Sjedinjene Države su otvorene za ideju vođenja zajedničkih vojnih operacija protiv džihadista skupine Islamska država u Siriji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće.

To je objavljeno nakon što je Pentagon demantirao objavu ruske vojske prema kojoj je Rusija u koordinaciji sa Sjedinjenim Državama izvela zračne napade na  Islamsku državu u Siriji.

"Ukoliko postoji mogućnost suzbijanja Islamske države s bilo kojom zemljom, bila to Rusija ili neka druga, s kojom dijelimo nacionalni interes u tom problemu, mi se slažemo", rekao je Sean Spicer na svojoj prvoj konferenciji za novinare tijekom predsjedanja Donalda Trumpa.

"Predsjednik je jasno rekao da će surađivati sa svim zemljama koje dijele naše interese u poražavanju IS", precizirao je.

Na pitanje predstavlja li to otvaranje prema režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, Spicer je rekao da se oni "neće povezati s nekima pod izgovorom da žele poraziti IS, ukoliko im američki interesi nisu prioritet".

>> 'Trump će Balkan prepustiti Putinu'

>> Putin spreman za sastanak za Trumpom ali pripreme bi mogle trajati mjesecima

Komentara 44

DU
Deleted user
23:37 23.01.2017.

Napokon jedna dobra vijest koja se neće svidjeti mnogim čelnicima u EU.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
23:45 23.01.2017.

g. Trump ce biti najbolji predsjednik SAD-a u povijesti. ajde sad hrackajte. dva dana predsjednik i vec rijesava najveci problem. moj naklon g. Trump! Bog vas blagoslovio!

AN
anticenzura
00:29 24.01.2017.

Car Trump u 2 dana pomeo pola go***a sto je klempavi ostavio iza sebe u dva manadata vladavine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije