Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ceremonija u BiH

Otvorena istraga o zloporabi vojnika radi obilježavanja dana Republike Srpske

Dan Republike Srpske
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
10.01.2017.
u 14:00

Stožer NATO-a u Sarajevu također je zatražio provedbu pune istrage kako bi se utvrdilo tko je i pod kojim okolnostima odgovoran za kršenje jasnih uputa ministarstva

U Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine u utorak je otvorena službena istraga koja treba utvrditi tko je i kako angažirao pripadnike državnih oružanih snaga za sudjelovanje u ceremonijama obilježavanja 9. siječnja kao dana Republike Srpske, prenijeli su lokalni mediji.

Iz tog ministarstva potvrđeno je kako je ranije izrečena jasna zabrana sudjelovanja pripadnika oružanih snaga BiH u bilo kakvim manifestacijama povezanim s obilježavanjem dana RS kojega je Ustavni sud BiH proglasio nezakonitim i ukinuo ga a vlasti RS unatoč tome su ga u ponedjeljak proslavile.

U Banja Luci je tim povodom postrojeno četrdesetak pripadnika Treće pješačke pukovnije oružanih snaga i to po izravnom nalogu predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića koji je tvrdio kako po zakonu na to ima pravo.

"Ministarstvo odbrane BiH će ustanoviti kako se to dogodilo kroz zapovjedni lanac i o tome izvijestiti Predsjedništvo BiH", stoji u izjavi uz podsjećanje kako je prošlog tjedna Zajedničkom stožeru oružanih snaga poslana pisana uputa kojom je zabranjeno sudjelovanje vojnika u ceremonijama povezanim s nelagalnim praznikom.

Stožer NATO-a u Sarajevu također je zatražio provedbu pune istrage kako bi se utvrdilo tko je i pod kojim okolnostima odgovoran za kršenje jasnih uputa ministarstva.

Sarajevski mediji u utorak su u brojnim komentarima posvećenim zbivanjima u Banja Luci istaknuli kako je osim provokativnih istupa predsjednika RS Milorada Dodika u kojima je on ponovo govorio o otcjepljenju tog entiteta od BiH najozbiljniji problem predstavljala očevidna politička manipulacija vojnicima.

"Pokušaj razbijanja oružanih snaga BiH guranjem jadnih vojnika u politiku unatoč svim upozorenjima može imati za cilj samo jedno - ispitati granice strpljenja države i odlučnosti međunarodne zajednice da se očuva stabilnost (BiH)", navodi se u komentaru "Dnevnog avaza".

Komentara 23

KU
kupatilo
14:23 10.01.2017.

A nista od toga.Oni mogu sta hoce onisu radili stasu htjeli i opet nikom nista.Jedino je jasno da hrvat nemoze i nesmije nista niti u Evropi Hrvatskoj Bosni ili kao sto nije smio ni u Yugi al vazno dasmo mi uvjek obiljezeni.Pa i u domovinskom ratu nismo se smjeli braniti na svom.

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
15:08 10.01.2017.

Tako je nekako glasila jedna američka reklama za žestoko piće: pravi muškarac nikoga ništa ne pita...tako i Dodik

Avatar FrancJunior
FrancJunior
17:04 10.01.2017.

Mlakavost medjunarodne zajednice Dodik ce iskoristavati dok moze...isto tako i Dacic, Vulin, Nikolic i Vucic!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije