Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne žele se vratiti

BiH na oprezu zbog terorističkih prijetnji, neće evakuirati svoje građane iz Turske

Denis Zvizdić
Foto: screenshot/youtube
1/3
16.07.2016.
u 14:41

"Snažno stojimo iza demokratskih institucija Turske jer smatramo da državni udar ili bilo koji drugi nasilni oblik preuzimanja vlasti ne priliči demokraciji"

Čelnici policijskih i obavještajnih agencija koje djeluju u Bosni i Hercegovini održali su u subotu izvanredni sastanak kako bi analizirali sigurnosno stanje u zemlji zaključivši kako kontroliraju situaciju ali i kako su potrebne pojačane mjere opreza posebice nakon terorističkog napada u Nici

Nakon sastanka tijela pod nazivom Udarna skupina za borbu potiv terorizma njegov čelnik i ujedno predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je novinarima u Sarajevu kako je razmatrana i mogućnost evakuacije državljana BiH koji se nalaze u Turskoj, nakon pokušaja vojnog udara u toj zemlji u noći na subotu, no ocijenjeno je kako za tim za sada nema potrebe jer nitko od njih za sada nije tražio tu vrstu pomoći.

"Nitko od građana BiH koji se nalaze u Turskoj nije se želio vratiti", kazao je Zvizdić.

Istaknuo je i kako bosanskohercegovačke vlasti pružaju snažnu potporu vlastima Turske predvođenim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

"Snažno stojimo iza demokratskih institucija Turske jer smatramo da državni udar ili bilo koji drugi nasilni oblik preuzimanja vlasti ne priliči demokraciji", izjavio je Zvizdić. 

Potvrdio je i kako je policija dobila obavijest i odobrila skup potpore Erdoganu kojega su u Sarajevu najavili njegovi simpatizeri. Na sarajevskoj Baščaršiji tijekom dana okupilo se nekoliko stotina osoba koje su noseći zastave Turske i BiH iskazivali potporu Erdoganovoj vlasti.

"Narod je pobijedio", jedan je od napisa na transparentima koje su nosili a među njima su bili i oni kojima se osuđivalo Erdoganovog političkog protivnika Fethullaha Gulena

Zvizdić je ranije tijekom dana posao i brzojav potpre turskom premijeru Binali Yildirimu a predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je na izvanrednoj konferenciji za novinstvo tijekom dana odlučno branio turskog predsjednika Erdogana nazvavši pučiste "bolesnim dijelom turske vojske i države".

 "Turska će očistiti redove jer se sinoć pokazalo odakle dolazi opasnost i gdje je taj bolesni dio turske vojske i države. Narod je na poziv Erdogana pokazao na čijoj je strani, što želi te da je spreman braniti svoju slobodu", kazao je Izetbegović.

>> U Turskoj smijenjeno 2745 sudaca! 8 časnika Turske vojske u Grčkoj zatražilo azil, Turska traži od Grčke da ih odmah izruče natrag. Više od 160 osoba poginulo u puču

Komentara 5

DU
Deleted user
10:21 17.07.2016.

Bih ne bih

Avatar fuzzy
fuzzy
17:46 16.07.2016.

Poturica je oduvijek bio gori od Turčina.

SU
subara
23:11 16.07.2016.

Turci turcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije