Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve snimaju

Big Brother u Londonu

london
Foto: Screenshot Deutsche Welle
1/2
30.03.2015.
u 10:24

Čuveni Trafalgar Square u Londonu na lošem je glasu - postao je sinonimom ekscesivnog nadzora građana od strane vlasti

Čuveni Trafalgar Square u Londonu na lošem je glasu - postao je sinonimom ekscesivnog nadzora građana od strane vlasti. A sve pod izlikom borbe protiv mogućih terorističkih napada, i naravno: sve u interesu sigurnosti građana i nacije.

Ali zašto se uopće uzbuđivati zbog nekoliko stotina kamera po centru Londona? I mi sami, i to posve dragovoljno, često i nepromišljeno, preko digitalnih medija otkrivamo svijetu puno toga, i više nego što smo to svjesni. Dobrodošli u londonski "Big Brother"!

>> Kad Londončani od Hrvatske čine velesilu u baklavama

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Honduras
Honduras
11:58 30.03.2015.

ajme "članka"... prejadno čak i za modru lastu...

Avatar kerumSekaVasoDipKarM_Linda
kerumSekaVasoDipKarM_Linda
11:39 30.03.2015.

Nije to samo na Trafalgar Square! London je svijetski rekorder po nadzoru i prikupljanju podataka. Svaki autobus ima kamere. E sad im vlada hoce uvesti i kamere u kuce koju ce staviti pored tv koja ce ih nadzirati kao zatvorenikeke 24h / 7dana.....u sedmici. To vam je Technotronic, o cemu vam Brzezinski pise i stavlja pred nos, ali nitko ne cita knjige! Brzezinski vam je jasno izlozio plan za kpontrolu - cipiranje stanovnistva kao stoke i NWO. Jedan od projekata je Facebook osmisljen od strane CIA, i sluzi prvenstveno za kontrolu svakog pojedinca na FB i prikupljanju podataka o svakom pojedincu...zato je i stvoren FB!!!!

TM
Tim_Minchin
10:52 30.03.2015.

javna povrsina... ionako svi imaju kamere na mobu i snimaju ko sto oce... ne vidim di je problem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije