Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
propaganda

Bend u istočnoj Ukrajini: ‘Šaljemo rakete u svaki dom’

Proruski pobunjenici
Foto: Screenshot
1/2
29.08.2014.
u 21:57

Izvođači se rugaju i ukrajinskom predsjedniku Porošenku nazivajući ga Buratinom, pijancem i američkim ulizicom

Dok se analitičari bave analizom planova ruskog predsjednika Vladimira Putina, u kojima samo nedostaje pitanje gdje će sve biti granice između ISIL-ova kalifata i Ruske Federacije, društvene mreže zapalio je navodni amaterski rock-bend čiji članovi za sebe kaže da su proruski pobunjenici, a mnogi sumnjaju da je riječ o novom propagandnom potezu Vladimira Putina.

Kako bilo, parodiju je već na YouTubeu vidjelo 1,6 milijuna gledatelja, a mnogi Ukrajinci ostali su zgroženi jer se parodira rat, kažu da je strašno tako pjevati dok rakete zaista padaju.

Bend pjeva: “Rata-tata, rat dolazi u svaku kuću, šaljemo rakete u svaki dom”, a zatim se izruguje ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku nazivajući ga impotentnim pijancem i Buratinom, američkim ulizicom, pa u popularnom videu ide isječak iz nekad jako gledanog ruskog dječjeg filma o Pinokiju, koji su gledala i djeca na Zapadu.

Foto: Screenshot/reuters

Iz tog je filma preuzeta i melodija. Analitičari BBC-a kažu da se time želi podsjetiti na vrijeme Sovjetskog Saveza za kojim uzdišu i u Ukrajini.

>>Kanada i Rusija na Twitteru zaratile zemljopisnim kartama

>>Putin pobunjenicima: Vi ste vojska Novorusije

>>Ukrajina: Rusija 
je počela invaziju

Komentara 17

Avatar aegis
aegis
21:27 29.08.2014.

Ista stvar kao i 90-tih

MA
Majur
20:41 29.08.2014.

Tako su za vrijeme s(r)ao krajine pjevali "cuveni" Minjdjusari".....i sprdali se,a gdje sad "pevaju"?!?!

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:53 29.08.2014.

ove su izgleda inspirirali oni raperi džihadisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije