Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinski misterij

Dječak zbunio liječnike - ne zna se zašto ne može otvoriti usta

beba
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
20.04.2014.
u 10:54

Wyattova majka Amy odlučila je pokrenuti stranicu WhatsWrongWithWyatt.com u nadi da će netko prepoznati koji je Wyattov problem i ponuditi rješenje.

Beba Wyatt, odnosno problem s njegovom čeljusti, od rođenja zbunjuje liječnike, javlja Yahoo News.

10-mjesečni dječak koji je rođen u Ottawi u Kanadi ne može otvoriti usta, a njegova obitelj prošla je mnoge specijaliste koji, prema riječima njegovog oca Andrewa Scotta, ne mogu shvatiti uzrok problema.

U očajnoj potrazi za odgovorima okrenuli su se Internetu. Wyattova majka Amy odlučila je pokrenuti stranicu WhatsWrongWithWyatt.com u nadi da će netko prepoznati koji je Wyattov problem i ponuditi rješenje.

Kada je Wyatt rođen liječnici su odmah primijetili da ne može otvoriti usta, bojali su se da ne može disati te da će ga trebati intubirati. Prva tri mjeseca života proveo je u bolnici, a nakon toga obitelj je već šest puta trebala zvati 911 jer se mališan gušio i nije mogao otvoriti usta.

Bebin doktor, dječiji otorinolaringolog  J.P. Vaccani kaže da je kongenitalni trizmus stanje koje je rijetko te da je vjerojatno rezultat spojenog zgloba ili suvišnog tkiva. No ono što zbunjuje jest da Wyattove  CT i MRI snimke izgledaju normalno. 

- To je neobična situacija u kojoj on ne može otvoriti usta, a nema nikakvog očitog razloga za to - rekao je Vaccani. On smatra da je moguće da se radi o problemu s mišićima ali kako bi to otkrili liječnici bi mališana trebali uspavati i napraviti biopsiju mušića, no anesteziolozi nisu to još spremni učiniti jer neće moći kontrolirati njegove dišne puteve ako mu ne mogu otvoriti usta.

Njegov otac Andrew kazao je da su doktori upotrijebljavali Botox kako bi mu opustili mišiće čeljusti i omogućili da malo otvori usta no da to nije potpuno rješenje.

Otkad su ovog mjeseca pokrenuli internetsku stranicu, djetetova obitelj primila je na desetke e-mailova među kojima su i poruke ljudi koji su kazali da imaju ideje, a liječnik Vaccani kazao je da ga je jedan stomatolog iz Vancouvera kontaktirao da razgovaraju o djetetu koje je vidio i koje je imalo sličan problem.

>> Otkriveno zašto bebe noću plaču i kad su suhe guze i punog trbuščića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije