Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapad smatra vođama terorista

Bashar al-Assad: Spreman sam otići s vlasti ako će to riješiti stanje

Bashar Al-Assad
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.10.2015.
u 18:07

Optužio je Zapad da podupire terorizam i da neće odstupiti sve dok je situacija takva. Osvrnuo se i na ruske zračne napade i borbu protiv tamošnjih pobunjenika i ISIL-a. Assad je dodao da njihova akcija mora uspjeti ili će cijela regija propasti

Bashar al-Assad izjavio je u nedjelju u intervjuu za iransku televiziju Khabar TV da je spreman odstupiti s vlasti ako će to smiriti situaciju u Siriji, piše CBS. Predsjednik Assad intervju je dao uoči skorašnje pete godišnjice od početka sukoba u Siriji, kada su počeli prosvjedi protiv hegemonije njegove obitelji.

Njegova poruka svijetu bila je neprijateljski nastrojena protiv Zapada. Optužio je Zapad da podupire terorizam i da neće odstupiti sve dok je situacija takva. Osvrnuo se i na ruske zračne napade i borbu protiv tamošnjih pobunjenika i ISIL-a. Assad je dodao da njihova akcija mora uspjeti ili će cijela regija propasti.

Smatra da ruska kampanja ima potporu Irana, ali i drugih svjetskih zemalja, čak i ako se ne radi o Zapadu. Assad je izjavio i kako Zapad puca na sirijske izbjeglice jednom rukom, dok im drugom daje jesti. Dodao je kako glavni teroristički vođe u Siriji i Iraku jesu oni europski. Zaključio je da ne vidi političko rješenje krize u Siriji dok ima država koje i dalje podržavaju terorizam.

>>Putin zatražio stvaranje koalicije protiv ISIL-a po uzoru na koaliciju protiv Hitlera

>>Sirija: Napadnu li nas izvana, uzvraćamo kemijskim oružjem!

Komentara 56

TU
tudurovski
19:50 04.10.2015.

svi su drugi koji bacaju bombe demokrate, a muslimani teroristi. znate to sam naucio od medija i politikanstva ..musliman puskom je terorist ako ubije nemuslimana, a rus i amerikanac ili zidov pa i francuz i englez to su heroji,to samm isto naucio,gledam igrice padaju bom,be po arapskom tlu ,i tu je i rus i zidov te amerikanac pa englez i francuz i gadjaju teroriste po njihovim domovima....breivik je heroj jer je ubio 97 dijece i dobio je compjuter i studira ,sada mu je smjestaj u zatvoru sa kojim nije zadovoljan,jer nedostaju mu igrice najnovije

JA
jasaniglasan
20:20 04.10.2015.

sta rade demokrate ..bacaju bombe, gdje, pa svuda gdje ima terorista,bolnice,skole,itd..hoce da sire demokratiju putin i amerika i ostali u ime sina i oca majke i tetke te dusevne bolesti

DU
Deleted user
20:26 04.10.2015.

Znači Amerikanci optužuju Asada za terorizam a onda u Afganistanu satima bombardiraju bolnicu sa ranjenim civilima. Iako su liječnici bez granica u toj bolnici amerikancima dali koordinate gdje se bolnica nalazi da je ne napadnu. To je zapadna pravda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije