Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijela kuća

Barack Obama nominirao Julietu Valls Noyes za novu veleposlanicu u Hrvatskoj

Julieta Valls Noyes
Foto: Twitter
27.03.2015.
u 10:55

Julieta Valls Noyes od 2013. godine visoko je pozicionirana u Odjelu za Europu i Euroaziju američkog Državnog tajništva

Američki predsjednik Barack Obama objavio je namjeru kojom će predložiti nove veleposlanike, a Julieta Valls Noyes bit će nova veleposlanica u Hrvatskoj ako je potvrdi Senat, objavljeno je jučer na stranicama Bijele kuće. 

Julieta Valls Noyes od 2013. godine visoko je pozicionirana u Odjelu za Europu i Euroaziju američkog Državnog tajništva. Riječ je o iskusnoj diplomatkinji koja je od 2008. do 2011. bila zamjenica američkog veleposlanika u Vatikanu. Vanjskim poslovima pridružila se 1985. godine. Završila je prestižno Sveučilište Wellesley u Massachusettsu, a magistrirala je na Industrial College of the Armed Forces.

Mandat aktualnog američkog veleposlanika u Hrvatskoj Kennetha Mertena završava krajem ljeta. Hoće li ga Julieta Valls Noyes naslijediti, znat će se nakon glasanja na Capitol Hillu, gdje republikanska većina usporava većinu nominacija.

>> Merten: Ne ponašajte se prema Rusiji kao da je sve u redu

Komentara 3

RU
ruger
19:46 27.03.2015.

Ovi uvjek skracuju ime.A gdje je husein u ovom nepotpunom imenu.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
19:45 27.03.2015.

Ta ce sigurno unistavati i zaviti u crno Hr kao sto on unistava ono sto je ostalo od USA i od USA ustava.. Nego jesu se nasle one nuklearne glave sto ih je Obama izgubio 08.2014? Gdje ce ih iskoristiti?? Hoce li ih baciti na Chickago i optuziti Rusiju / Iran i iskoristiti za marshal law i oduzeti gradanima oruzje sto mu je i --Cilj--? Ili ce ih recimo baciti na Berlin i optuziti Rusiju?

KA
Kameni
22:24 27.03.2015.

Zavrsila je Industrial College of the Armed Forces a bavi se diplomatijim. Nije li trebala biti sev smjene u nekoj od celicana u Pensilvaniji. Siguran sam da je interviu za posao ispricala na Obamin mikrofon - pa nije Klinton bolji od Huseina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije