Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasni nemiri

Baltimore u plamenu: U neredima ozlijeđeno 15 policajaca, uhićeno 27 prosvjednika

Baltimore
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.04.2015.
u 07:45

U središtu grada izbio je požar, zapaljeni su brojni automobili i opljačkane trgovine, a škole u Baltimoreu danas će biti zatvorene

U Baltimoreu je proglašeno izvanredno stanje te uveden policijski sat, a grad se pretvorio u "ratnu zonu", javlja Daily Mail. Cijelu noć trajale su demonstracije protiv policijske brutalnosti koje su uslijedile nakon smrti Afroamerikanca Freddieja Graya (25) koji je preminuo nakon što ga je privela lokalna policija

U neredima je ozlijeđeno 15 policajaca  od kojih su dvojica zadobila teške tjelesne ozljeda, a uhićeno je 27 prosvjednika.

U središtu grada izbio je požar, zapaljeni su brojni automobili i opljačkane trgovine, a škole u Baltimoreu danas će biti zatvorene.

Larry Hogan, guverner savezne države Maryland kazao je kako je "zbog nereda ugrožena sigurnost građana Marylanda". Istaknuo je kako je angažiranje Nacionalne straže "posljednja mjera" u naporima za normalizaciju stanja.

Podsjetimo, Freddie Gray je preminuo od ozljeda kralježnice tjedan dana nakon što ga ja policija lišila slobode zbog posjedovanja noža. Zbog istrage o njegovoj smrti suspendirano je šestoro policajaca.

>> Tisuće prosvjednika zbog još jednog nerazjašnjenog ubojstva Afroamerikanca F. Greya (25)

Komentara 13

NA
Nakukumičiči
08:12 28.04.2015.

Pa dali je to moguce, "In the land of freedom, democracy and human rights"????

Avatar lvan12
lvan12
08:59 28.04.2015.

Ja sam mislio da se takve stvari događaju samo u predgrađima Moskve... A ne praktički u predgrađu Washingtona (60km)!

Avatar nekakav
nekakav
10:32 28.04.2015.

da nisu rusi to napravili? to bi oni mogli, oni su takvi, a? možda je taj policajac koji je krivac za smrt mladog crnca etnički rus, koj ise na taj način osvećuje amerikancima? svašta čitamo zadnjih godina. da bu rusijasija propala, da u rusiji vlada glad, nemiri, da svi žele putina zbaciti s vlasti (a čime se inače bavi oporba, osim pokušaja da preuzme vlast?). al nikad neku realnu analizu problema koji u sad-u tinjaju desetljećima, i samo je pitanje kad će izaći izvan granica 'zajednice', i preliti se na cijelu zemlju. zašto u tekstu nema nigdje pitanja o odgovornosit obame za ovaj nered i nemire, i da se njega, obamu, prikaže kao slabog predsjednika, što on i jest? zašto mi u rh peglamo sliku, lik i djelo, predsjednika sad-a? čemu, treba li nam to? amerika je jedna zaostala zemlja, s manirama iz srednjeg vijeka u kojem nikad nisu bili. kauboji bili i ostali, to je njihov mentalni sklop. oni znaju samo za silu, nikakav dogovor. nek se radije uhvate problema doma, a ne jurišati po svijetu i uništavati druge. svake godine usa policija ubije više od 1.100 civila. nema tog sukoba u svijetu, u kojem američki okupatori imaju veće gubitke, od ovog policijskog nasilja. opravdanog, vjerojatno, ipak. amerika je zemlja zločina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije