Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFA U TEKSASU

Najteža nesreća s letećim balonom u američkoj povijesti: Balon zakačio dalekovod i izgorio sa 16 putnika

balon
Foto: Reuters
1/9
31.07.2016.
u 08:45

Ovo je bez sumnje najgora nesreća ove vrste u povijesti letova balonima

Šesnaest ljudi je poginulo u padu balona u Teksasu, što je najgora nesreća takve vrste u američkoj povijesti. Istražitelji tvrde da je balon zakačio žice dalekovoda, potom se zapalio i srušio u polje u Lockhartu, pedesetak kilometara udaljenom od grada Austina, valja Daily Mail

Imena putnika još nisu poznata, no pilot je indentificiran kao Skip Nichols iz tvrtke Heart of Texas Hot Air Balloon Rides.  

Šerifov ured zaprimio je poziv u 7.44 sata o možebitnoj prometnoj nesreći na Jolly Roadu nedaleko autoceste 142. No stigavši na mjesto nesreće policajci su otkrili da je riječ o nečem mnogo gorem - katastrofalnom padu balona.

Na prvi pogled vidjelo se da na mjestu nesreće nema preživjelih, utvrdila je policijska patrola. Potvrđena je smrt 16 osoba.

Let je trebao trajati sat vremena, a balon je bio u zraku 26 minuta kad se dogodila nesreća. Sve ide u prilog tezi da je balon zahvatio vodove dalekovoda, što je izazvalo požar.

Jedan je svjedok s obližnje farme ispričao novinarima da se prvo čuo zvuk, vuuuš!, a potom je ugledao veliku vatrenu loptu na nebuPlamen je, kažu, bio visok kao četverokatnica.

Istraga je u tijeku.

>> Srušio se vojni avion u Portugalu, najmanje troje mrtvih

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:55 31.07.2016.

More, zaka-čio, bre Bal-on. Balon se zaKVAČIO za ... zapeo za ... je hrvatsko, brekavci tu u večernjaku ... počnite konačno učiti hrvatski!

DU
Deleted user
08:55 31.07.2016.

...zakačio...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije