Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFERENDUM

Izetbegović Dodika usporedio sa Husseinom, Gaddafijem i Miloševićem

Bakir Izetbegović
Foto: Michael Kappeler/DPA/Pixsell
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.09.2016.
u 21:40

"Reakcija na to ne može se izbjeći", kazao je Izetbegović pojašnjavajući kako pri tom misli prije svega na pravosudna tijela Bosne i Hercegovine ali i na međunarodnu zajednicu

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas kako će se Milorad Dodik i svi drugi koji su odgovorni za organiziranje referenduma u Republici Srpskoj morati suočiti s posljedicama tog protuustavnog i nezakonitog postupka.

Izetbegović, bošnjački član predsjedništva, je rekao novinarima u Sarajevu kako je referendum o danu RS-a koji je tijekom dana provođen na njegovu teritoriju eklatantan primjer kršenja Daytonskog sporazuma, ustava i zakona.

"Reakcija na to ne može se izbjeći", kazao je Izetbegović pojašnjavajući kako pri tom misli prije svega na pravosudna tijela Bosne i Hercegovine ali i na međunarodnu zajednicu. 

Izetbegović je konstatirao kako je Dodik upornim inzistiranjem na organiziranju referenduma kojega je zabranio Ustavni sid BiH sam sebe odveo u izolaciju.

Ponovo je kako je u pitanju inat no ovoga puta on prelazi sve granice dopuštenog, kazao je Izetbegović.

"Viđali smo to u zadnjih par desetljeća od strane srpskih i srbijanskih vođa i vidjeli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa", zaključio je Izetbegović.

Kako prenosi N1, Izetbegović je Dodika usporedio i s nekim diktatorima.

- Mislim da će postupno desiti reakcija Međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milošević prkose i kako to izgleda. Definitivno se ne možete odnositi na ovakav način prema SAD-u, EU, Venecijanskoj komisiji, Ustavnom sudu, OHR-u, PIC-u, a da to nema svoje posljedice. Branit će se i ustavnopravno uređenje BiH i MZ će braniti svoj autoritet - rekao je Izetbegović.

>> Slovenija žali zbog današnjeg referenduma u Republici Srpskoj

Komentara 57

CU
cupus
22:01 25.09.2016.

Sta se javlja ovaj nasljednik dinastije'jufka'?? Svi ulicari su u Sarajevu u njegovoj sluzbi i pod zastitom! Sandzacki heroin , arapski vehanije i ostali olos..

AN
anticenzura
22:16 25.09.2016.

Kako Bakir prezire Pukovnika Gaddafia koji je sve dao svome narodu, covjeka koji je zabranio razbojnicima ekstremistima da suruju po zemlji i tlace gradjane. A on je svoje ekstremiste bradonje poslao u Siriju da razvale sekularnu Vladu narodu i dovedu Islamske fundamentaliste na Vlast. Mislim da je sada svakome jasno, tko je iole sumnjao, kakvu politiku bi on istalirao u citavoj Bosni, da nema krscana na tim prostorima. Podrska susjedima, ne dajte tom fanatikusu da i vama proda vjeru za veceru Arapima i da vam kolonizira vasu zemlju.

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
23:02 25.09.2016.

Ovo je veliki udarac za kalifat. Prvo je Bakirov sultan, kojemu je babo Alija ostavio BiH u amanet, jedva prezivio drzavni udar, a sad jos Srbi stavljaju ogradu i pokusavaju zaustaviti daljnju arabizaciju drzave i silovanje prekrasnih BiH krajolika stotinama i tisucama minareta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije