Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zavidovićima

Bačena bomba na zgradu policije, utvrđeni elementi terorizma

zavidovići
Foto: Policijska stanica Zavidovići
24.11.2015.
u 11:05

Nepoznata osoba bacila je sinoć u 00.50 sati, u Zavidovićima eksplozivnu napravu na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići

U Zavidovićima u BiH noćas je bačena eksplozivna naprava na aneks zgrade Policijske stanice, javlja Vecernji.ba. Ozlijeđenih nije bilo, a policija traga za počiniteljem ili više njih.

 – Nepoznata osoba bacila je sinoć u 00.50 sati, u Zavidovićima eksplozivnu napravu na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići, u kojoj se nalazi lokacija za izdavanje osobnih dokumenata, zbog čega je na objektu nastupila manja materijalna šteta, ali ozlijeđenih nije bilo – priopćio je MUP Zeničko-dobojske županije.

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu na lice mjesta je izašao policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama, a na mjestu aktiviranja naprave su započete uviđajne radnje, u prisustvu i uz nadzor dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, javlja Fena.

Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja te identificiranju i lociranju izvršitelja, piše Vecernji.ba.

Glasnogovornica MUP-a ZDŽ Aldina Ahmić potvrdila je za Klix.ba da je i jučer u blizini Policijske stanice u Zavidovićima nađen dio eksplozivne naprave koji nije bilo moguće detonirati jer se radilo o nekompletnoj eksplozivnoj napravi.

 - Utvrdili smo da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma i postupak u ovom slučaju preuzelo je Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu. U dogovoru s Tužiteljstvom BiH, formirali smo mješovite policijske timove i imamo potpunu suglasnost u postupku. Na terenu su naši i pripadnici FUP-a, imamo mješovite policijske timove, koji u potpunosti funkcioniraju i trenutno se završava očevid tako da ćemo s nekim operativnim radnjama nastaviti tijekom dana. O svemu što bude urađeno javnost će biti upoznata u skladu s procedurama Tužiteljstva BiH i policije, rekao je županijski policijski komesar Semir Šut.

>> Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori: Ne povezivati muslimane s teroristima

Ključne riječi

Komentara 14

DA
dangebandi
09:31 24.11.2015.

Sad će to komesar Semir Šut istražit :)

TE
telefon2
09:48 24.11.2015.

Bakir....maoča....bočinja....jednako propast.

MO
mobitel20
09:28 24.11.2015.

Ma to je sigurno covjek isfrustriran socijalnim stanjem i kivan na politicare... Ma kakav terorizam...to ne postoji kod Bosnjaka, hahahahahahaha ! Najveci nacionalisti na Balkanu su sovinisti koji sebe proglasavaju nekakvim "temeljnim" narodom, a Hrvati i Srbi su,kao,podstanari. A HR HR lijeva "javnost"im drzi svijecu...oni su jedno lice problema, a panislamisti sa serijatom i "borbom protiv nevjernika" drugo lice iste medalje koja unistava Ustave BiH iz 45 i 95...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije