Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA GA UPUCALA

VIDEO Nijemac (35) autom se zabio u pješake i jednog ubio, ozlijeđena i Bosanka

Heidelberg
Foto: R. PRIEBE/DPA/PIXSELL
1/7
Autori: Hina, Andrea Solar
25.02.2017.
u 22:48

Policija ga je teško ranila vatrenim oružjem tijekom uhićenja i napadač je operiran u bolnici u Heidelbergu

Nakon naleta automobila među pješake u subotu poslije podne u Heidelbergu od zadobivenih ozljeda umro je 73-godišnjak, a lakše su ozljede zadobili Austrijanac (32) i državljanka Bosne i Hercegovine (29), objavila je policija.

Osumnjičenik za napad identificiran je kao 35-godišnji Nijemac. Policija ga je teško ranila vatrenim oružjem tijekom uhićenja i te je operiran u bolnici u Heidelbergu, prenosi agencija dpa.

- Teško ranjeni muškarac umro je oko 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. To je njemački državljanin u dobi od 73 godine - navela je policija u priopćenju.

Nakon napada vozač je, naoružan nožem pokušao pobjeći no policija ga je uspjela sustići te ustrijeliti na udaljenosti od 100-tinjak metara. Policijski pas koji je pretražio vozilo nije pronašao eksploziv.

Njemački tabloid Bild piše da je muškarac psihički bolesnik, no vlasti to nisu željele komentirati. Navodi se da je vozač djelovao sam, a vozilo je bilo unajmljeno te imalo hamburške registracijske pločice.

Na Twitteru se pojavio video koji navodno prikazuje pucnjavu, ali autentičnost snimke nije potvrđena. Na snimci na kojoj se vide policajci mogu se čuti pucnjevi:

Njemačke vlasti u pojačanom su stupnju pripravnosti na džihadističke prijetnje nakon napada kamionom u prosincu na božićni sajam u kojem je Tunišanin ubio dvanaest osoba, a za koji je odgovornost preuzela teroristička skupina Islamska država (IS).

Džihadistički pokret proširio je svoju mrežu te obavještajne službe procjenjuju da je oko 10.000 pripadnika radikalnih islamista u zemlji, a od njih 1600 sumnjiči se za veze s "terorizmom". 

Osim napada kamionom na božićni sajam u Berlinu, IS je preuzeo i odgovornost za ubojstvo u Hamburgu u 2016. godini te za napad bombom u kojem je petnaest osoba ozlijeđeno kao i napad sjekirom u kojem je ranjeno pet osoba.

>> Psihički bolestan Šveđanin kamionom punim plinskih boca jurio u Barceloni

>> U terorističkom napadu automobilom bombom ubijen trogodišnji dječak

Komentara 52

LU
lukathereem
18:24 25.02.2017.

biće da je radikalni hinduist

Avatar abcd
abcd
18:34 25.02.2017.

Nije valjda da je opet neki antifasist iz Afrike ili Bliskog Istoka nezadovoljan socijalom?

BE
Beogradjan
18:44 25.02.2017.

Samo nek Angela dovlaci migrante...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije