Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Australiji

Australski premijer Hrvatima čestitao 10. travnja (!)

Foto: Boka Cro Press
17.04.2014.
u 09:28

Proslavi organiziranoj 13. travnja prisustvovalo je dvjestotinjak australskih Hrvata te brojni političari

Tjednik hrvatske zajednice u Australiji, Boka CroPress, u najnovijemu broju objavio je reportažu o proslavi osnivanja Nezavisne države hrvatske 10. travnja.

Proslavi u Sydneyu prisustvovao je Craig Kelly, član australskog parlamenta koji je uime premijera Tonya Abotta svim Hrvatima u Australiji i domovini čestitao dan osnutka NDH.

– Uime australskog premijera Tonya Abotta koji se danas nalazi u Japanu prenosim vam njegove čestitke i dobre želje u povodu slavlja 10. travnja, vama i svim Hrvatima Australije, a i onima u Hrvatskoj, rekao je Craig Kelly okupljenim Hrvaticama i Hrvatima u hrvatskom klubu Sydney, piše tjednik.

Proslavi organiziranoj 13. travnja prisustvovalo je dvjestotinjak australskih Hrvata te brojni političari.

Cijelu reportažu možete pročitati ovdje.

Foto: http://bokacropress.net

Foto: http://bokacropress.net

>> Oružništvo NDH - funkcije i zadaće

Ključne riječi

Komentara 43

KA
kafka
10:03 17.04.2014.

Australski premijer nije Hrvatima čestitao Dan osnivanja NDH nego nacionalni dan hrvatske etničke skupine u Australiji.! ! ! . . . . . . . . . . . . Izrazio je citiram "čestitke i dobre želje povodom slavlja 10.0. travnja" na proslavi prisutnima i svim Hrvatima Australije. . . . . . . . . . . . . Imigrantske zemlje kakva je Australija imaju za svaku Etničku zajednicu dan posvećen toj zajednici i Abbott je Hrvatima čestitao taj dan, a ne dan osnivanja NDH. Ostalo su manipulacije zlonamjernih i/ili neinformiranih. . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . .. Drugo je pitanje kako je došlo do toga da je prije više desetljeća za nacionalni dan Hrvata u Australiji određen 10. travanj - dan kada je proglašena NDH.

MO
morituriite
10:18 17.04.2014.

Sad će nas veliki vođa Zoka posvađati i sa Australijom.

LI
ličkimerkel
10:49 17.04.2014.

U današnjem svijetu kada je sve izopačeno i izokrenuto moralizirati o 10.travnju i ndh postaje smiješno.Preko puta nas imamo republiku srpsku koja se po obimu zločina približila trećem reichu i komunističkoj jugoslaviji da bi 95 za to bila nagrađane legitimitetomm međunarodne zajednice. Propinjanje na zadnje noge od pojedinih komentatora mogu objasniti dresurom koja je trajala i traje već 70 godina.Nema tu nikakvih principa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije