Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protivi se izručenju

Australska vlada na kapetana Dragana potrošila 2 milijuna dolara!

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.07.2014.
u 10:43

Bivši zapovjednik paravojne srpske postrojbe, koji je uzeo ime Daniel Snedden, nalazi se u zatvoru u Sydneyju te se opire hrvatskom zahtjevu za izručenjem koji je australskim vlastima predan još 2005.

Australska vlada do sada je na Dragana Vasiljkovića (kapetana Dragana) potrošila dva milijuna australskih dolara ili 1,4 milijuna eura, javlja australska televizija SBS.

Kapetana Dragana Hrvatska tereti za ratne zločine počinjene tijekom Domovinskog rata. Bivši zapovjednik paravojne srpske postrojbe, koji je uzeo ime Daniel Snedden, nalazi se u zatvoru u Sydneyju te se opire hrvatskom zahtjevu za izručenjem koji je australskim vlastima predan još 2005. godine. Vasiljković je priveden u Perthu 2006., a australska vlada u studenome 2012. donijela je odluku da će ga izručiti RH.

Ured australskog saveznog državnog odvjetnika kazao je da je vlada do sada potrošila 950.000 australskih dolara za pravne troškove odgovarajući na žalbe koje je Vasiljković podnosio sudu te 50.000 dolara da ga pronađe kada je, nakon što je 2009. pušten na slobodu, Vrhovni sud ponovo donio odluku da ga se uhiti.

U posljednjih osam godina Vasiljković je iskoristio pravo žalbe na izručenje u 12 različitih slučajeva, a prikupljeni podaci svjedoče da je njegovo pritvaranje vladu Novog Južnog Walesa koštalo više od pola milijuna dolara.

>>Kapetan Dragan zbog događaja u Vukovaru želi u Srbiju!

>>Osumnjičen za trostruko ubojstvo u Petrinji, a Hrvatska nije tražila izručenje!

Komentara 16

LI
livoguza2
12:45 29.07.2014.

Nikako ne razumijem ovoga čovjeka. Da ima imalo pameti, vratio bi se u Hrvatsku i ostvario ono za što se borio: da vlada Hrvatskom. Nije Stanimirović bolji od njega pa je bio saborski zastupnik. Dragan bi u ovoj Vladi mogao biti ministar branitelja.

OL
olrajt
11:19 29.07.2014.

...nije mi jasno zašto se protivi ????...trenutna vlast i drug predsjednik dočekali bi ga raširenih ruku i s veseljem...pak je on njihov!!!....aaaaa predosjeća što će donjeti predstojeći izbori!!!

Avatar Django
Django
11:35 29.07.2014.

Taktika je slijedeća: on sjedi u zatvoru (pritvoru) već šest godina. Ovo će se vući još četiri godinice, onda će biti izručen. Hrvatski sud će ga osuditi na 15 godina, ovih 10 (6+4) će mu biti uračunato u kaznu. Zatim će zatražiti puštanje iz zatvora nakon odslužene 2/3 kazne (10 godina) i biti će pušten bez da u hrvatskom zatvoru provede i jedan dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije